Победителят стана ясен в ефира на предаването "На кафе"

Фернандо Вердаско е първият носител на титлата "Мистър Sofia Open 2019", стана ясно в предаването "На кафе". Бившият №7 в света испанец триумфира в първия по рода си конкурс съпътстващ тенис турнира от категория ATP 250 след като събра 1011 гласа и изпревари със само 37 останалия на второ място с 974 Николоз Басилашвили. Почетната трета позиция е за Матео Беретини с 786 гласа. За отличието се бориха общо 12 от участниците в турнира тази година, сред които Роберто Баутиста Агут, Андреас Сепи, Стан Вавринка, Ласло Джере, Димитър Кузманов, Данийл Медведев, Гаел Монфис, Карен Хачанов и Стефанос Циципас. 

Българското участие на Sofia Open започна с победа (ВИДЕО)

Жури съставено от популярни дами даде своя глас, но финалното решение взеха феновете на тениса във Facebook страницата на турнира Sofia Open. Фенове и жури бяха единодушни относно първата и втората позиция в битката за чар. Единствената разлика в Топ 3 бе за третата позиция – гласувалите с like във Facebook са предпочели там да бъде италианецът Беретини, докато в избора на журито трети е звездата от Гърция Стефанос Циципас.

Кои са претендентите за Мистър Sofia Open?

Спортната журналистка Инес Павлова разкри още, че на турнира ще има ден посветен на децата, в който всички до 14-годишна възраст могат да влизат безплатно в залата, където ще има детски кът с много атракции за най-малките. 14 деца между 5 и 14 години пък ще бъдат избрани чрез жребий да съпроводят до корта големите участници на важните мачове. 

Монфис в България: Sofia Open ще е изключителен турнир

СОФИЯ Е ТЕНИС: Световни звезди пристигат у нас за Sofia Open

Tурнирът Sofia Open 2019 стартира и ще продължи до 10 февруари в Арена Армеец и ще се излъчва директно по DIEMA XTRA, както и в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.