111 инициативи на 73 компании участват в 16-ото издание

Приключи кандидатстването в Наградите за отговорен бизнес – най-утвърдения национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Общо 111 инициативи на 73 компании се борят в авторитетния бизнес конкурс за социална отговорност и устойчиво развитие в България. Най-оспорвани и в това 16-о поредно издание на състезанието са категориите „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието“.

Годишните награди за отговорен бизнес са инициатива на БФБЛ, която цели да насърчи ангажимента на компаниите да инвестират целенасочено, ефективно и дългосрочно в инициативи за социална промяна, както и да ги популяризира сред обществеността с помощта на медиите. Конкурсът отличава добрите практики и съществения принос на частния сектор към опазването на природата, развитието на човешкия капитал, подкрепата за образованието, местните общности и цялото общество. Участниците в конкурса получават заслужено признание за своите успешни кампании в полза на социални каузи, възможност да споделят помежду си идеи и опит в областта на корпоративната отговорност и устойчивост, и шанса да вдъхновят и много други представители на бизнеса да инвестират в решаването на обществени проблеми.

Най-многобройни са кандидатурите за титлата "Инвеститор в обществото" и "Инвеститор в знанието” – по 28, като образователната категория отбелязва ръст на номинациите с 40%. Общо 18, или близо 30% повече от предходната година, са проектите в "Инвеститор в околната среда" – категорията, в която финалистите получават и номинация за престижните Европейски бизнес награди за околна среда. Традиционно силен в последните години е и интересът към категорията „Маркетинг, свързан с кауза”, привлякла 15 проекта. Тринайсет са кандидатурите за титлата „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, а осем компании се съревновават за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. Още подробности може да видите в уебсайта на БФБЛ. 

Всички номинации и победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на официалната церемония по награждаването на 26 февруари 2019 г. За да запазите своето място, може да се регистрирате тук.