Кореспондентът на NOVA отново е единственият български журналист на наградите "Оскар"

Кореспондентът на NOVA в САЩ Ясен Дараков отново ще бъде единственият български журналист на червения килим на най-престижното събитие във филмовите среди – наградите “Оскар”. Със своите ексклузивни интервюта и репортажи той ще направи съпричастни зрителите на NOVA с интересните и атрактивни моменти от подготовката на церемонията. Репортерът ще улови и сподели и първите реакции и настроения от Долби Тиътър в Лос Анджелис след връчването на престижните статуетки.

За осма поредна година Ясен Дараков е окото и ухото на българските зрители на най-бляскавото и престижно кино събитие на Холивуд, което ще се проведе на 24 февруари. Очаквайте всички емоции и вълнения, най-актуалните новини около събитието и най-влиятелните имена в кино индустрията.

"За осма година ще имам невероятния шанс да се потопя в приказния свят на Оскарите. Но тази година очаквам да чуя повече послания от звездите със социален характер, виждайки номинираните филми и актьори -  какво мислят те за промените в обществото, за ролята на жените в Холивуд и не само. Разбира се погледът ще е насочен и към това най-голямо модно шоу в света. Очаквам и българин отново да стъпи на червения килим – Димитър Маринов, чийто филм “Зелената книга” е с 5 номинации”, казва Дараков,  дни преди да отлети за Холивуд.

По темата

Досега на червения килим Ясен е интервюирал Анджелина Джоли, Джордж Клуни, Ема Уотсън, Упи Голдбърг, Глен Клоуз, Кейт Бланшет, Гари Олдман, Самуел Л. Джаксън, Джей Кей Симънс, режисьорa Алехандро Иняриту и много други от топ звездите на Холивуд.

Дългоочакваното събитие във филмовите среди ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари след полунощ като финал на традиционната кампания на канала “Треска за Оскари“.

Специално студио “Треска за Оскари: Голямата нощ“ с водещи Мариян Станков - Мон Дьо и Ива Софиянска-Божкова ще даде възможност на кино феновете да станат свидетели на подготовката на церемонията и да се срещнат с най-успешните българи в Холивуд - Тео Ушев, Димитър Маринов, Владимир Тодоров. Ясен Дараков ще се включи с ексклузивни интервюта от червения килим минути преди началото на церемонията в Долби Тиътър. Гости в студиото ще са едни от големите имена на българското кино, които ще коментират кино събитието на годината -Теодора Духовникова, Асен Блатечки, Калин Врачански, Силвия Лулчева, Васил Бинев. Очаквайте и още много любими лица с прогнози и любопитни детайли от кухнята на звездите.