Гледайте от 1 март всеки петък от 21.00 ч.

Март месец ефира на KINO NOVA ще предложи на своите зрители едни от най-обичаните български филмови заглавия. В продължение на четири петъка от 21.00 ч. почитателите на родното кино ще могат да се насладят на четири вълнуващи хитови заглавия, създадени от едни от най-утвърдените български режисьори и продуценти. В главните роли ще видим талантливи актьорски имена като Ана Пападопулу, Иван Юруков, Велислав Павлов, Александра Костова и още много други.

"Вездесъщият", отличен със "Златна Роза" за най-добър български филм, ще постави началото този петък от 21.00 ч. В него в търсене на оригинален сюжет писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. Вместо нов сюжет, истината за другите му носи непоносима болка. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха за бъдещето на десетки хора.

Следващият петък, 8 март, ще си припомним затрогващата и вълнуваща история на българския филм "Маймуна". Тя разказва за двете сестри Мая и Ива, които ги свързват един баща и една…маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев. Но неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. Режисьор на лентата е Димитър Коцев-Шошо, а в главните роли влизат Юлиан Вергов, Александра Костова и Ана Пападопулу.

Продължаваме с третото българско филмово заглавие. На 15 март, петък, от 21.00 ч. ще ви срещнем с чувствения разказ на комедийната драма "Дъвка за балончета". Един филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

Финал ще сложи съвместният проект между България и Германия – "Тилт". Драматичната история ни връща обратно в 90-те години, където четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар. Случайната среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) прераства в страстна любовна история. След като приятелите са уличени в нелегална дейност, бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая. Групата решава да избяга в малък немски град, но Сташ непрекъснато прави опити да се свърже с Беки, които са безуспешни до момента, когато решава да се върне в България. През това време родината му се е променила изцяло. Оказва се, че Беки - също. Цялата история гледайте на 22 март от 21.00 ч.

Не пропускайте да се насладите на българските продукции "Вездесъщият", "Маймуна", "Дъвка за балончета" и "Тилт". Гледайте от 1 март всеки петък от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA