Павела Апостолова, която влиза в ролята на дъщеря на актрисата, е абитуриентка и се колебае дали да кандидатства в НАТФИЗ.

Павела Апостолова, момичето, което влиза в ролята на Диана, дъщеря на Теодора Духовникова в сериала по „Дяволското гърло“ по NOVA, никога не е вземала уроци по актьорско майсторство. Сега, когато завършва гимназия, се колебае дали да не кандидатства в НАТФИЗ.

Втората възможност, за която се замисля, е журналистиката. „Не съм сигурна накъде да се насоча, защото и двете неща са ми много интересни. Все още имам колебания“, казва Апостолова. Тя трябва да се подготви и за бала, който ще бъде точно 2 дни след финала на първия сезон на сериала, който е на 23 май. Апостолова е ученичка в 157-а гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо". Тя е в испанската паралелка.

За ролята в „Дяволското гърло“ й звънят по телефона от екипа на сериала. „Казаха ми, че биха желали да заснема видео, в което да кажа монолога на Диана. Не очаквах да изберат мен, защото знаех, че конкуренцията е доста голяма“, казва ученичката. Тя вече била позната на екипа заради ролята си в „Откраднат живот“, където влиза в ролята на дъщеря на Ернестина Шинова.

Затова била много щастлива, когато й съобщават, че след няколко дни заминава за Пампорово, където бяха някои от снимките на сериала. Пътуването не попречило на ученическите й занимания, защото сериалът бе заснет през лятото. Апостолова, която дотогава нямала актьорски опит и дори не била пълнолетна, много се притеснила, защото голяма част от сцените й са с Теодора Духовникова и Владо Карамазов. „Първоначално имаше колебание в моето представяне, но след това дойде и увереността“, спомня си ученичката.

Важна роля за това има топлото поведение на Духовникова. Заедно с нея обаче била и най-трудната й сцена за снимане – моментът, в който Миа удря шамар на Диана. „Беше доста емоционален момент и се наложи да направим малко повече дубли, за да изглежда колкото се може по-добре на екран", спомня си Апостолова.

Това далеч не е най-голямото предизвикателство, пред което се изправя, за да влезе в образа на Диана. „Тя е много мъжко момиче. Самият начин, самият й стил на обличане и държание са доста по-различни от моите. Аз съм типичното момиче“, казва със смях Апостолова. А в сериала ролята й е на бунтуващ се тийнейджър, носещ широки блузи и кубинки.

Тя и Диана все пак имат и своите прилики. „Когато се ядосаме, и двете повишаваме малко повече тон, въпреки че обикновено съм доста спокоен човек. В някои моменти обаче просто се налага", казва Апостолова.

Променила ли е славата отношението на съучениците й, каква е връзката й с Родопите извън участието й в сериала и какъв курс планира да изкара в близко бъдеще, може да прочетете в интервюто във вестник „24 часа“.

Кой, според вас, е убиецът от сериала "Дяволското гърло"? Гласувайте в нашата анкета ТУК 

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook