Българските музиканти ще имат шанса да свирят пред около 150 000 фенове

Котарашки са първите български музиканти, които влизат в селекцията на артистите в престижния международен фестивал за съвременна музика Франкофоли в Ла Рошел /Francofolies de la Rochelle/, Франция и ще се качат на сцена на 14 юли т.г., национален празник на страната.

Българските музиканти ще имат шанса да свирят на отворена сцена, пред многохилядните фенове на фестивала, който всяка година събира за събитието в Ла Рошел около 150 000 публика.

Участието им е инициатива и част от календара на Българския културен институт в Париж в партньорство с най-големия международен фестивал за франкофонска музика Франкофоли.

Българското издание на Франкофоли в Благоевград тази година ще се проведе 21 и 22 юни с концерти на Кенджи Жирак, една от най-актуалните американски изпълнителки LP, френската електро-суинг банда Караван Палас, Дан Балан и румънските звезди от Моранди.

За годините на съществуването му, от сцената на Франкофоли в Ла Рошел са пяли най-големите световни френски звезди, сред които Азнавур, Джон Холидей, Патрисия Каас, Силви Вартан, Ванеса Паради, Рено, Буена Виста Соушъл клуб, както и превърналите се днес  в идоли за феновете ЗАЗ, Мика, ДЖ Снейк, Имани, Шарлот Гейнсбург и Давид Гета.