15 часа ефирен маратон очаква зрителите в деня на изборите за Европейски парламент с живи включвания от цяла България, Брюксел, Париж, Лондон и Халкидики

Колко дълъг е пътят до Брюксел? На 26 май репортерите на NOVA ще предават на живо от София и цялата страна, Брюксел, Париж, Лондон и Халкидики в продължение на 15 часа. Новините NOVA ще проследят изборния ден от отварянето на изборните секции до затварянето им.

Най-любопитното от началото на неделната избирателна сутрин ще даде „Събуди се и гласувай“ с водещ Мира Иванова точно в 7.00 ч. Екипите на NOVA ще тръгнат по следите на търговците на гласове, ще проследят машинното гласуване и ще проверят всеки зрителски сигнал в деня на вота. За разпределението на силите в бъдещия Европарламент предстоят прогнози в предаването „Плюс – Минус за Европа“ с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров в 16.30 ч.

Два часа преди края на гласуването започва специалното изборно студио „Изборът: NOVA Европа“ с водещи Аделина Радева, Виктор Николаев и Николай Дойнов. Кои ще са новите български евродепутати – вижте първите резултати първо по NOVA.

Изходът от битката за евровота от електоралния ни център разкриват две от големите социологически агенции „Gallup International“ и „TREND“.  NOVA ще предава на живо първите коментари от политическите централи, а утвърдени социолози и политолози ще коментират как европейските избори ще се отразят на разпределението на силите на политическата сцена у нас.

В деня на вота бъдете с нас. Не пропускайте включванията на екипите на NOVA през целия изборен ден в ефира на NOVA и в сайта ни Nova.bg. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота.