Убиецът в „Дяволското гърло” ще изненада всички останалите герои, защото никой не е готов за истината

Теодора Духовникова разказва как въпросът за убиеца в „Дяволското гърло” я преследва от месеци. „Даже приятели ми казаха, че това се е превърнало в мийм-картинка, която се разпространява в социалните мрежи. Имахме турне във Враца, излизам след представлението, а феновете стоят отвън и викат "Кой е убиецът?!".

Георги Златарев: Хората не вярват, че аз съм убиецът в „Дяволското гърло"

„Един такъв сериал е успешен, ако наистина всички започнат да се питат кой е убиецът. След 11-а серия хората, които по-внимателно гледат, би трябвало вече да се досещат. Най-важното на 12-а серия е, освен че ще стане ясно кой е убиецът, ще се разбере защо. Защото въпросът е кое прави един нормален човек убиец. Убиецът в „Дяволското гърло" ще е изненада за останалите герои, защото никой от тях не е готов за тази истина. Ще бъде много болезнено за тях всичко, което ще научат. Мога да издам, че всички главни замесени лица в тази зловеща история ще бъдат събрани на едно място и между тях ще има много интересна среща.”

Диана от „Дяволското гърло": Най-трудна беше сцената с шамара, който получих от Теодора

Теодора Духовникова споделя още, че ролята на агент на ДАНС я е направила по-силен човек. Една жена й казала: „Много бих се радвала, бих се чувствала много по-спокойна за България, ако знаем, че за нейната национална сигурност отговаря Мия Язова". Ролята на Мия Язова е събирателен образ, няма прототип. „Изобщо за българска актриса такъв тип героини няма. Не знаем дали има такъв агент на ДАНС, но всички се надяваме. Тя е като хрътка - каквато диря хване, следва и не се отказва. Това, че е жена, е особено вълнуващо и секси. И е ужасно умна, има си и женска интуиция. Може би малко повече се пренатяга, защото все пак има комплекса за жена в мъжка професия.”

Теодора Духовникова и Павела Апостолова: Финалът на „Дяволското гърло” ще изненада мнозина

Теодора смята, че няма много общо с героинята си. „Аз съм много по-емоционална, много по-състрадателна. Човек с характер като моя никога не би се справил да се занимава с терористи.” За да влезе в ролята, тя преодолява много от страховете си. „Най-много се притеснявах от това, че докато четях сценария, виждах Мия-Филип, Мия-Филип и от време навреме излиза някой друг. Казах си, че ако ние не можем да изнесем смисъла и посланието на този сериал двамата с Владо, ще е пълен провал. Защото ако хората спрат да го гледа, то ще бъде само заради нас. Защото историята е хубава, но тези персонажи така или иначе мъкнат на гърба си всичко. И това е голям стрес и отговорност. Владо подходи по-спокойно, докато аз, когато има такава отговорност, много на сериозно го приемам. Вече към края на снимките се бях поуспокоила. То и вече няма как, ние денонощно си бяхме с тези хора, ние снимахме по 18 часа на ден и на 9 дни един почивка. Всички тези западни сериали, които ние много харесваме - една серия от тях се прави понякога за две седмици, други и месец им дават, а ние трябва да я направим за 4 дни, което е убийствено. Иначе сериалът ми даде много неща - излязох по-силна от него.”

Eмоционален двоен финал на „Oткраднат живот: Любовта лекува“ и „Дяволското гърло“ на 23 май

Теодора Духовникова смята, че „любовната” история на Мия и Чанов не е лигава и романтична, защото такава не би отивала на този сериал. Много харесва сцената във ваната. „Ще ти кажа защо толкова я харесвам тази сцена. За две секунди, в които тя се изправя във ваната абсолютно гола, без да й пука, че този е до нея, сценаристите показаха много повече за характера на тези двама герои. Защото една жена, която има такива отношения и намерения към някой мъж, по друг начин ще се изправи във ваната. Той как реагира, колко деликатно, как й запази личното пространство, как я зави. А той си има в този момент откровени отношения към нея, макар и нежно...”

Сериалът „Дяволското гърло“ увеличава брачните двойки в Триград

„Специално за "Дяволското гърло" много сме мислили как точно да бъде тази любовна сцена. Първо, защото идва много рано и рязко, и второ, в много неподходящ момент, когато един мъж и една жена не са спали с денонощия, ходят по морги с отрязани ръце, езици... и изведнъж любовна сцена. И много мислехме с режисьора как точно тези хора правят любов. Решихме, че трябва да бъде просто някаква потребност да бъдат заедно за малко, за да си починат, да спре мозъкът им да мисли. Нито сме искали да бъде с някакво ухажване, нито романтично. Мъж и жена, и природата между тях. Защото само това беше вярно за тази ситуация.”

Христо Петков: Асен Чанов не е лошото ченге в „Дяволското гърло”

Теодора Духовникова разказва и за финалната среща в пещерата.  „Пещерата ще бъде показана доста по-величествено. Тя беше затворена за туристи, докато снимахме. Много беше тежко, защото атмосферното налягане е ниско, въздухът трудно се диша, студено е.” Много е интересно, че съпругът на Теодора се е съгласил да участва „задочно” в историята на филма – неговата снимка е на надгробния камък на загиналия съпруг. „ То стана спонтанно и не съвсем обмислено, но така се случи. Обадихме му се на Стефан и го питахме дали можем да му ползваме снимката. Но нито аз, нито той сме фаталисти, нито сме суеверни. Пък само той не иска да знае кой е убиецът. Докато малката ми дъщеря беше доста време с мен на снимките и й беше много интересно и непрекъснато ме пита.”

Лидия Инджова: Дълго време и ние не знаехме кой е убиецът в "Дяволското гърло"

Какво още мисли Теодора Духовникова за своята героиня в „Дяволското гърло”, може да прочетете в интервюто във вестник в. "Телеграф" от 23.05.2019

Кой, според вас, е убиецът от сериала "Дяволското гърло"? Гласувайте в нашата анкета ТУК 

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook