Призовете бяха раздадени на забележителна церемония в препълнената зала „Колодрум“ в Пловдив - европейската столица на културата и на българската музика за 2019

На забележителна церемония в препълнената зала „Колодрум“ в Пловдив - европейската столица на културата и на българската музика за 2019, бяха раздадени 17-тите Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2019.

Водещи бяха Поли Генова и Рафи Бохосян. Певицата откри официално церемонията със зашеметяващо спускане от тавана на залата в Пловдив.

Специалната награда БГ вдъхновител на името на Ана Мария Тонкова тази година беше връчена на едни от най-известните пловдивчани - братя Аргирови, които се завръщат на българската музикална сцена. Те представиха и нова песен заедно с Искрата.

Сред представилите нови песни на тази вдъхновяваща сцена бяха Pavell & Venci Venc, Миро и Койна Русева. На сцената на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО изпълнения имаха и звездите Мария Илиева, Михаела Филева и Поли Генова. В бляскавата церемония участваха и много популярни лица като Стефан Илчев, Димитър Ковачев-Фънки, Ива Софиянска-Божкова, Мариян Станков-Мон Дьо, Станислава Армутлиева и Йордан Йовчев.

Ето и победителите, избрани от слушателите на БГ РАДИО, гласували на сайта на медията през последния месец:

БГ Песен – „Чужди усмивки“ – Тото H

БГ Текст – „Чужди усмивки“ – текст: Тото H

БГ Албум – „Нова страница“ – Михаела Филева

БГ Изпълнител – Любо Киров 

БГ Изпълнителка – Мария Илиева 

БГ Дует / Вокална група – СкандаУ 

БГ Група – Ку-Kу Бенд

БГ Дебют – 4Magic 

БГ Видеоклип – „Печат от моята душа“ – Миро, реж. Миро

БГ Вдъхновител – Братя Аргирови

NOVA ще излъчи церемонията по раздаване на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2019 на 25 май, събота в 22.15 ч.