Лара Златарева, Марина Стоименова, Илияна Лазарова, Моисей и Димитър Тодоранов в кулинарна надпревара тази седмица

Музикален акомпанимент и алтернативни рецепти засищат гладните за приятни емоции зрители в новата седмица на „Черешката на тортата“.

Тази вечер опасности дебнат отвсякъде първия домакин - любимката на малки и големи - Кака Лара. За кулинарните приготовления неин помощник, а даже и учител, е дъщеря й Бенджи. Двете залагат на семпла вечеря с меден привкус. Доброто представяне на домакинята е застрашено, защото се оказва, че някои от съставките в менюто не са подходящи за двама от гостите. Кака Лара компенсира недостатъците на вечерята си с оригинално поднасяне на десерта на място, в което са били само двама президенти и Тодор Живков.

Втори домакин тази седмица е продуцентът и репортер от NOVA – Марина Стоименова. Тя посреща гостите в дома си, където ги изненадва с безвъглехидратно меню на гръцка тематика. Част от алтернативната вечеря на гостоприемната домакиня включва хляб от сусамов тахан, палачинки със спанак, риба фагри с пюре от леща, а десертът е по собствена рецепта. Вечерта преминава в интересни разкази и приятни изненади.

В сряда кулинарна премиера ще ни представи актрисата Илияна Лазарова. Сцената за представлението е нейният дом, а по време на генералната репетиция в кухнята бушуват емоции и вълнение. Амбициозната красавица приготвя обилна вечеря – салата бурата, две основни и тематичен десерт – неин специалитет. В желанието си всичко да бъде перфектно, сценичната треска и самокритичността не напускат Илияна през цялата вечер, но отпускането е гарантирано с опияняващата изненада, която е замислила.           
 
Следващ с песен над скарата се развихря певецът Моисей. Той  кани участниците в музикалния си дом, където с много старание и настроение приготвя типично българска вечеря. Домакинът поставя рекорд по най-бързо пазаруване в предаването, защото се е подготвил с домашни продукти от неговото село. На трапезата поднася интересно презентирана салата, свинско бон филе с „дупени“ картофи, зеленчукова супа и оригинален десерт. Изненадата е с участието на неговия брат, а за завършек на вечерта има и подаръци.
 
Честта да завърши надпреварата се пада на  човека с много и различни интереси – от карате до изкуство – Димитър Тодоранов. Той показва и завидни кулинарни умения с амбициозното си меню, а то включва – две салати, интересно презентирана крем супа с омар, агнешко с картофи и десерт от детството му. Митко е приготвил и няколко специални напитки, подходящи за вечерята. Освен с храната, той впечатлява гостите с цели три изненади, една от които персонални подаръци, връчени лично от художника Стефан Божков.

Кой от участниците успя да впечатли най-много строгото око на шеф Манчев, гледайте в новите епизоди на  „Черешката на тортата“ - всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.