Героичната драма завладява телевизионния ефир през пролетта

Нов български сериал завладява ефира тази пролет. „Ягодова луна“ за първи път събира някои от най-известните наши актьори. Продукцията ще ни отведе в напрегнатото ежедневие на една от най-благородните професии – тази на пожарникарите. Напрегнати екшън сцени, каскади, пиро експлозии и специални ефекти. А в центъра на събитията са българските огнеборци.Това е една от най-мащабните продукции, които са снимани у нас. 

„Радвам се, че най-накрая се прави филм за тези страхотни мъже. Главните герои са пожарникарите. Аз съм шеф на пожарната“, сподели Асен Блатечки.

„Ягодова луна“ – най-новият сериал на NOVA

„Това не са хора, които живеят в лукс. Въпреки това те продължават отдадено да вършат своята работа. И ако нещо се случи, ще бъдат първите, които ще ни спася и ще ни извадят от огъня",  разкри Радина Боршош.

Сериалът е заснет в истинска пожарна в София. А служителите в нея помагат на актьорите да усетят тръпката, но и отговорността на професията. 

"Снимахме в кабинета на Тошко Тошев, който е шеф на пожарната. Аз съм облечен с неговите лични дрехи", разкри Асен Блатечки.

"Целият екип имахме възможност да се срещнем с тези хора. Те бяха плътно до нас по време на целия процес. Това е една професия, която наистина показва какво е доблест, достойнство и чест", допълва Радина Боршош. 

Вижте още подробности за новия български сериал в цялото видео от централната емисия.