Романтично-героичната драма е посветена на една от най-благородните професии – тази на пожарникарите

„Ягодова луна“ е една история за пожарникарите и техните съдби, които въпреки трудностите не се отказват да спасяват човешки животи. В обувките на шефа на пожарната буквално влиза Асен Блатечки. „Играя ролята на един баща, който поради някакви стечения на обстоятелствата се е разделил с жена си, когато детето им е било много малко. На него не му е позволено да вижда детето си“, разказва той.

А дъщеря му е Рая, актрисата Радина Боршош. „В началото героинята ми е разглезена и капризна. Така е възпитавана от майка си. До момента, в който поради стечение на обстоятелствата й се налага да заживее с баща си“, споделя тя.

ГАЛЕРИЯ:  Mедийно събитие за новия български сериал "Ягодова луна"

Любов, чест, дълг и отмъщение се преплитат в 12-те серии на филма. „Истината може да бъде унищожавана от неморални и безскрупулни хора. И по този начин може да променя живота на цели семейства“, категорична е Милена Фучеджиева, сценарист на „Ягодова луна“.

Минало, което се завръща в най-неподходящия момент и преобръща живота на героите.

Екипът на „Ягодова луна” представя ексклузивни кадри от сериала (ВИДЕО)

„Подрастващите трябва да видят, че има професии, в които честта и дълга към обществото стои по-напред отколкото личното“, разказва Александър Сано.

А от футболист Ваня Джаферович става актьор. В „Ягодова луна“ той сбъдва детската си мечта да участва в сериал. А ролята била писана все едно точно за него. „Надявам се, че съм се справил добре!“, споделя той.

„Ягодова луна“ стартира на 25 февруари в ефира на NOVA

За кого успехът е по-важен от морала? Ще излезе ли наяве истината за смъртта и способна ли е любовта да преобръща човешки души? Всичко това на 25 февруари от 22.00 ч.

„Ягодова луна“ е реализиран в партньорство с главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи на Р България.

Не пропускайте “Ягодова луна” на 25 февруари от 22.00 ч. по NOVA. Всичко за сериала и неговите герои следете на сайта https://nova.bg/ , както и на  Facebook страницата.