Актьорът влиза в ролята на Любо, шефа на пожарникарския отряд в сериала, който по стечение на обстоятелствата не е виждал дъщеря си от 20 години

Ето какво сподели той за героя си в сериала „Ягодова луна“ и взаимоотношенията с екранната му дъщеря в студиото на „Плюс минус: Коментарът след новините“.

„Дъщеря ми Рая извървява дълъг път и се променя много. Моят герой Любо също извървява дълъг път, учейки се да бъде баща в движение. Той е много далеч от мен като характер. Самият аз не мога да си отговоря на въпроса: „Как няма да виждаш детето си 20 години?“ Много е странно това нещо. Накрая ще стане ясно каква е причината във филма това да се случва. Колкото обаче един герой е по-далеч от теб като профил, по-лесно влизаш в ролята“, споделя Асен Блатечки.

Атанас Буров "оживя" навръх 3-ти март

„Сериалът обръща внимание на пожарникарите, отдавайки им почит и уважение, които те безспорно заслужават. Целият екип снимахме с огромна любов и респект, защото нашите пожарникари са леко забравени и невъзпяти герои, а те го заслужават“, смята актьорът.

Героят на Асен Блатечки във филма се обръща към дъщеря си с думите: „Артист къща не храни!“, но самият той е категоричен, че ако ситуацията у нас продължи по същия начин до няколко месеца ще трябва да си потърси друга работа.

Подозрителна улика на мястото на пожара в "Ягодова луна"

Ден след обявяването на премиерата на филма „Останалото е пепел“, в който Асен Блатечки влиза в ролята на яркия български политик и финансист Атанас Буров, бе обявено извънредното положение в страната и това се отразява пагубно за филма. „Щетите от пандемията за нашия бранш са 100%“, споделя актьорът. Въпреки това е на мнение, че театралните представления не бива да се гледат на малкия екран.

„В интернет пуснаха вече няколко мои представления, които се излъчват безплатно. Не смятам, че театърът изглежда добре гледан на телевизионен екран или компютър. Ако не е заснет професионално, се губи много от всичко, вложено в него.“

Не пропускайте “Ягодова луна” вторник вечер от 22.00 ч. Всичко за сериала и неговите герои следете на сайта https://nova.bg/ , както и на  Facebook страницата.