Интересните моменти от ден 14 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В четиринадесетото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме  два български филма – „Можеш ли да убиваш“ на един от доайените на българското кино Иван Ничев и дебютът на Никола Бозаджиев „Шибил“ по произведението на Йордан Йовков. Обръщаме внимание и на още две от най-очакваните заглавия на фестивала – „Мъртвите не умират“ на Джим Джармуш и „Семейна романтика ООД“ на Вернер Херцог.

В програмата на 24-тия София Филм Фест за първи път ще бъде представен  знаковия късометражния филм „Ритуалът“ на Надежда Косева. Той е част от омнибус филма „Поколение – изгубени и намерени“. Подкрепата на българското късометражно кино е кауза на фестивала. Свързва се основно с Наградата Джеймисън за български късометражен филм. Чрез този конкурс и наградата с парично измерение бяха създадени много филми от талантливи автори в България. В следващите ни онлайн издания ще ви представим победители и участници в конкурса за Наградата Джеймисън.

На този ден със снимков материал ще бъде припомнено връчването на Наградата на София на Йос Стелинг, представянето на филми от Нана Джорджадзе, Андрей Паунов и Боби Десподов, Адина Пинтилие и екипа на носителя на „Златна мечка“ от Берлин – „Не ме докосвай“.

Ще бъде представена и първа част от специалния мастер клас с култовия независим американски режисьор Ейбъл Ферара.

Специалният музикален поздрав ще бъде поднесен от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Още за музикалните и видео изненади в този ден можете да видите ТУК.