Как изглежда животът по време на пандемия далеч от големия град, вижте тази неделя след централната емисия новини

Невидимият враг, пред който светът се изправи, донесе страх от неизвестното, тревога за близките, а за някои безизходица. Covid-19 припомни на всички, че близостта, прегръдката и добрата дума не са просто даденост, а необходимост.

Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Лора Инджова и операторът Росен Илиев разказват няколко човешки истории по време на извънредно положение далеч от суетата на големия град. Далеч от парламент, политика, известни личности и близо до природата.

Една от героините се връща към корените си и открива пристан в гайдата в родния си Триград в Родопите. Само 6 км на юг във Водни пад в тишината на обезлюдените къщи спокойно живее единственият постоянен жител на селото. Баба Къдра от малкото с. Кожари пък намира самотата за по-страшна от вируса, въпреки че стриктно спазва противоепидемичните мерки. 

Как приемат всички те пандемията и каква е рецептата им за нормален живот в сегашните трудни условия? А какъв урок ще даде вирусът и ще направи ли той хората по-човечни и отговорни? Само времето ще покаже.

Гледайте „И това ще мине“ в „Темата на NOVA“ на 10 май, неделя, веднага след централната емисия новини.