Актрисата влезе в студиото на „На кафе” с купа ароматни ягоди, за да разкаже на Гала за емоциите около снимките на сериала

Героичната драма „Ягодова луна” представи на зрителите както обичани актьори, така и нови имена, които те заобичаха. Сред противоречивите персонажи в сериал беше журналистката Ирина Йорданова, в чийто образ влезе талантливата актриса Рая Пеева.

„Много се надявам да имаме втори сезон, за да можем да развием историята. Много хора ме поздравиха за достойното представяне на целия актьорски състав”, споделя тя.

Рая Пеева: Образът на Ирина тепърва ще се разгръща в „Ягодова луна“

Рая иска да снима, защото пандемията все още ограничава работата на актьорите, а на нея ѝ се работи. Тя си спомня, че когато е отишла на кастинг са я избрали именно за ролята на амбициозната Ирина, която влиза в опасните схеми на Ангел Генчев (в ролята Христо Мутафчев). „Изключително интересна и интелигентна жена така ѝ я представих на кастинга. В началото започна с една много силна любов с Александър Сано, която обаче не продължи дълго. Много ми беше интересно. Радвам се, че работих с хора като Христо Мутафчев, Димо Алексиев, Деян Донков, Александър Сано, Стефка Янорова – достойни и добри български артисти, които трябва да се гледат. Научих много от тях. Целият забързан процес в снимането на сериал на мен лично ми помага много да уча. Помага ми за концентрацията”, споделя актрисата.

Рая Пеева: Ирина в „Ягодова луна” ще трябва да гаси пожари в отношенията с Георги

До преди работата им по „Ягодова луна” Рая не се е срещала на терен с колежките си Радина Боршош и Любомира Башева. „Смятам, че  Любомира Башева е една от младите български актриси, които трябва да се следят”, развълнувано заявява тя.

Актрисата разкрива, че половинката ѝ в живота – Явор Бахаров е харесал сериала, но винаги е пропускал интимни ѝ сцени. От майка си Рая е получила градивна критика – това е едно от нещата, които тя обича в отношенията им. „Знам, че думите ѝ са насочени към това аз да стана по-добра”, казва екранната Ирина.

Рая Пеева: В "Ягодова луна" има пожари и в отношенията между хората

„Благодарна съм, че сериала ме направи популярна. Случвало му се е да ми подарят продукти в магазина или да ми откажат да ми дадат нещо, защото съм минала в „другия отбор”. Тогава обяснявам на хората, че аз не съм като героинята ми и това е роля”, с усмивка разказва тя.

Какви забавни моменти е преживяла на снимачната площадка на „Ягодова луна” и как ѝ се е отразила изолацията по време на пандемията – гледайте във видеото от „На кафе”.