Заглавията, за които може да гласувате в кампанията, са на сайта на https://greatmonday.bg

Екшън-трилърът „Закрилникът“ и любимата история „Красавицата и Звярът“ и ще се борят за любовта на киноманите в шестата седмица на  кампанията „Великият понеделник“. Дали екранизацията на обичаната анимация ще пренесе зрителите в приказен свят или филмът конкурент ще разкаже за жаждата за справедливост у един бивш агент на ЦРУ? По-завладяващият сюжет ще може да бъде избран на специалния сайт: https://greatmonday.bg, а победителят ще бъде излъчен по KINO NOVA от 21:00 в понеделник. 

„Зад борда“ е победител в петата седмица на „Великият понеделник” по KINО NOVA

Първият филм, за който ценителите на седмото изкуство могат да гласуват през новата седмица на „Великият понеделник“, е „Закрилникът“ с Дензъл Уошингтън, който влиза в ролята на Робърт Маккал - бивш командос, който инсценира собствената си смърт, за да загърби миналото и да започне по-спокоен живот. Той вярва, че е избягал, но планът му претърпява драстична промяна, когато среща младо момиче, чийто живот е контролиран от руски мафиоти. Робърт изпитва силно чувство за справедливост и отказва да стои безучастен, затова решава да се изправи лице в лице с гангстерите. Ще успее ли героят на Дензъл Уошингтън да спаси безпомощната Алина или така жадуваната справедливост няма да възтържествува? 

Жанрово разнообразие в петата седмица на „Великият понеделник“

Във второто предложение за седмицата Ема Уотсън и Дан Стивънс пресъздават завладялата сърцата на малки и големи магическа история „Красавицата и Звярът“. В нея пътищата на красивата и независима Бел случайно се пресичат с превърналия се в звяр заради проклятие принц. Смелостта на момичето и желанието да спаси баща си я откарват в обитавания от чудовището замък, където става пленница. Въпреки страха си, Бел успява да се сприятели с омагьосаната прислуга и се научава да вниква зад плашещата външност на Звяра. Тя разбира, че първоначалното й мнение е било грешно и зад грозотата, причинена от едно заклинание, се крие добро сърце. Дали това ще е началото на една истинска любов, която ще успее да развали проклятието? 

Киноманите могат да дадат своя глас на сайта https://greatmonday.bg, както и през Facebook страницата на канала. Всяка седмица двама от участвалите в гласуването ще спечелят брандирана тениска, а в края на кампанията двама от феновете, гласували всяка седмица, ще се сдобият и с голямата награда – проектор, с който могат да вземат киното навсякъде със себе си.
"Великият понеделник" дава възможност на зрителите да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на феновете, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".

Следете "Великият понеделник" в ефира на KINO NOVA и на Facebook страницата на KINO NOVA.