Лентите, за които може да гласувате в кампанията, са на сайта на https://greatmonday.bg

Две вълнуващи премиери ще атакуват ефира на KINO NOVA във финалната седмица от осмото издание на емблематичната кампания „Великият понеделник“. Научната фантастика „Чапи“ ще пренесе киноманите в бъдещето, където робот се сдобива със способността да мисли и чувства, а дългоочакваното завръщане на „Ловци на духове“ ще има шанса да насити кино вечерта със смях и свръхестествени приключения. Зрителите могат да изберат своя фаворит на специалния сайт: https://greatmonday.bg, а лентата събрала повече гласове, ще бъде излъчена в понеделник от 21:00 ч.

„Чиракът на магьосника“ е победител в седмата седмица на „Великият понеделник“

Първото премиерно заглавие за седмицата е фантастиката „Чапи“ на познатия в жанра режисьор Нийл Бломкамп. В него престъпността в южноафриканския град Йоханесбург достига невиждани нива, а контролът е поет от механизиран полицейски отряд, създаден от инженера Деон Уилсън. Той е разработил и изкуствен интелект за проекта, но след като получава отказ за осъществяването му, решава да го тества върху повредения Робот 22. Следват редица приключения с неочаквана компания, докато Чапи се превръща в първия робот с чувства и самостоятелни мисли, търсещ мястото си в безмилостната реалност на заобикалящия свят.

Филмови приключения в осмата седмица на „Великият понеделник“

И ако нечовеците са в центъра на събитията в „Чапи“, то свръхестественото покорява второто филмово предложение във „Великият понеделник“ – премиерата „Ловци на духове”. Действието се развива в Ню Йорк, където авторката на книга за духове – Ерин Гилбърт и паранормалният изследовател Аби Йейтс опитват да докажат, че духовете съществуват. Когато в Манхатън започват да се появяват странни феномени, Гилбърт и Йейтс се обръщат за помощ към инженера Джилиън Холцман и нюйоркчанката Пати Толан. Светът е заплашен от пакостливи призраци и демони, които нямат намерение да отстъпят. Въоръжени с протонови пакети и изобилие от хъс и самочувствие, четирите дами се готвят за епична битка.

Кой от двата филма ще победи, решават зрителите на сайта https://greatmonday.bg, както и през Facebook страницата на KINO NOVA. Всяка седмица двама от участвалите в гласуването печелят брандирана тениска, а в края на кампанията двама от феновете, гласували всяка седмица, ще се сдобият и с голямата награда – проектор, с който могат да вземат киното навсякъде със себе си.

„Джон Уик 3“ е победител в осмата седмица на „Великият понеделник“ по KINO NOVA

"Великият понеделник" дава възможност на зрителите да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на феновете, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".

Следете "Великият понеделник" в ефира на KINO NOVA и на Facebook страницата на KINO NOVA.