Въпреки натоварения график, Димо Алексиев и Ралица Паскалева намират начин да се потопят в магията на родното Черноморие

Димо и Ралица са добре познат на зрителите на NOVA звезден тандем от сериала „Откраднат живот“. И за двамата обаче арената на „Игри на волята: България“ е предизвикателство от съвсем нов характер. Изпитанията са тежки и за психиката, и за физиката, а условията на брега на морето поставят участниците в игрите на ръба на оцеляването.

„Преставаш да се преструваш на някого. Сваляш си маската и се вижда какъв всъщност си. Това е много интересно, особено в по-силовите и продължителните игри, защото участниците се изтощават доста. Има дисциплини като бягане по плажа, плуване, промъкване през сложни препятствия и тогава виждаш, че хората чисто физически не смогват“, разказва Димо Алексиев.

„Игри на волята: България“: Началото на втори сезон наближава

„Понякога играта не е за всеки. Защото не всичко са силови изпитания. Има и логически задачи. Един е добър в едно, а друг – в друго. Ще има големи изненади. Участници, които са подценявани в някаква степен, се изявяват изключително добре. Ние често се изненадваме в игрите. Например някои момичета, за които никой не би могъл да повярва, че притежават физическа сила, носят огромни предмети. И обратното – момчета, които не би следвало да са добри на баланс, се движат като балерини по гредите“, допълва Ралица Паскалева.

„Не можем да покажем пристрастие към някого, защото не е честно. Ние трябва да бъдем авторитетните арбитри, които стоят и съблюдават всичко да е точно и правилно. До някаква степен това е роля. Защото ние, като хора, искаме да им пожелаем успех, да ги гушнем, да ги нахъсаме, но нямаме това право”, категорична е водещата.

Пътят към победата в „Игри на волята: България“ минава през повече от 80 битки

Като коментатор на битките Димо Алексиев следи за спазването на правилата. Пряк свидетел е как волята на по-силните побеждава, докато други не издържат. „Интересно е за гледане – кое е това нещо, което те кара да продължиш напред, когато силите ти свършат. Всеки е попадал в такава ситуация, а дали ще оцелее, понякога е въпрос на късмет или на шанс“, категоричен е той.

Свободното време за водещите е малко. Всеки един от тях обаче намира своя начин да се потопи в магията на родното Черноморие. Ралица носи в чантата си миниатюрен дрон, с който запечатва живописните южни брегове. „Моят дрон е любителски и още се уча да го управлявам. Не е толкова лесно, колкото изглежда. С него имам възможност от птичи поглед да видя какво се случва навсякъде в района. Никой от продукцията не очакваше, че ще се появи друг дрон. В крайна сметка разбраха, че е мой. Стана им любопитно. Приключенска натура съм, а и аз гледам да споделям в социалните мрежи голяма част от пътуванията си. Много от хората, които ме следват, знаят, че когато ме попитат нещо за конкретна дестинация, мога да им преразкажа в най-малките детайли всичко за нея”, споделя Ралица.

Стопанството – ново приключение за участниците във втори сезон на „Игри на волята: България“

Димо пък използва минутите извън риалитито да плува и да се разхожда по скалите. Една от локациите на формата – бреговете около село Варвара, му е особено любима. „Много е хубаво да се разхождаш на брега рано сутрин. Идвам тук от съвсем малък, още от времето, когато Царево се казваше Мичурин. Странно ми е след толкова години пак да съм тук, но по съвсем друг начин. Ако не пазим това, което имаме, ако не се грижим за природата и не я пазим чиста, много скоро няма да я имаме“, категоричен е водещият.

Точно тук, сред тази неземна красота, участниците от „Игри на волята: България“ ще трябва да оцеляват.

Най-очакваното риалити в есеннaта програма на NOVA започва на 6 септември от 20.00 ч.

Всичко за предаването следете на страницата на NOVA, както и във Facebook и Instagram.