Всяко от изпитанията тества комплексните физически умения и волята на играчите

Във втори сезон на “Игри на волята: България“ зрителите на NOVA ще станат свидетели на повече от 80 зрелищни битки между състезателите на Арената. Всяка от игрите тества комплексните физически способности на участниците и поставя волята им пред истинско предизвикателство. По пътя към финала всеки от тях трябва да покаже силна спортна подготовка, бързина, логическо мислене и постоянен хъс за победа.

Над 30 битки във водата за участниците във втория сезон на „Игри на волята: България“

Два екипа от инженери, строители и конструктори стоят зад подготовката на битките. Между 200 и 300 работни часа отнема тяхното планиране и изграждане. В мащабната продукция построяването на някои от игрите продължава повече от 2 дни, а разглобяването им отнема близо денонощие. Всеки детайл от конструкциите е отлично пресметнат и направен така, че сигурността на участниците да е гарантирана. „Когато говорим за екстремни и вълнуващи неща, е важно всичко да е внимателно подсигурено. Много трябва да се смята, защото физиката не прощава грешки на никого“, коментира за Новините на NOVA специалистът по изграждането на игрите Момчил Манчев – Момо.

Стопанството – ново приключение за участниците във втори сезон на „Игри на волята: България“

„Много от игрите са в пъти по-трудни, отколкото се вижда на малкия екран. Изглеждат супер лесни, но като се изправиш лице в лице с предизвикателството, разбираш, че нещата не са толкова прости. На определени интервали от време трудността се увеличава. Мускулите, които те държат, се изморяват до краен предел и само волята е това, което може да те задържи до финала“, разкрива още Момчил Манчев за трудността на битките, които зрителите на NOVA ще могат да проследят във втори сезон на „Игри на волята: България“ от септември.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата на предаването и на Instagram профила му.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си