Екипи от лекари, опитни спасители и моряци се грижат за сигурността на състезателите в най-екстремното риалити на NOVA

Сигурността и здравето на всички участници по време на битките и извън тях е основен приоритет за снимките на най-очакваното риалити в ефира на NOVA тази есен – вторият сезон на „Игри на волята: България“. Докато участниците мерят силите и издръжливостта си на арената, всяка тяхна стъпка следят професионални екипи от лекари, спасители и опитни моряци, подготвени отлично за извънредните ситуации, които могат да възникнат по време на предизвикателствата. 

Над 130 души екип и повече от 20 камери за втория сезон на „Игри на волята:България“

„Безопасността на участниците е приоритет. Има хора, които се грижат за нея в самата игра. Най-добре е лекарите да нямат работа на терен. Но всяка животозастрашаваща ситуация трябва да бъде овладяна, защото игрите са трудни от физическа гледна точка“, разкри за „Събуди се“ д-р Витан Витанов, лекар-хирург. Той ръководи медицинския екип на продукцията, а заедно с колегите си имат опит на терен в различни екстремни състезания, както и други телевизионни формати в ефира на NOVA.

Ралица Паскалева: Отборният дух е важен за победата в „Игри на волята“

Във втори сезон на „Игри на волята: България“ има над 30 битки във водата, които ще тестват комплексно възможностите на участниците. Изграждането и осъществяването на всяка от тях изисква експертната помощ и на опитни моряци, а за сигурността на състезателите по време на тези битки отговаря екип от спасители. „Като плувец знам, че прекалената смелост в морето е опасна. Ситуация, не за подценяване e, когато някой не си познава възможностите и надскочи своя праг. Трябва да реагираме до 30 секунди, като лодкарят на терен също ни помага“, споделя спасителят Янчо Стойчев, републикански шампион и успешен треньор на едни от най-добрите състезатели по плуване в България.

Дива река и Стопанство във втори сезон на „Игри на волята: България“

Зад кулисите на най-екстремното риалити стои екип от 10 лекари, 3-ма спасители, 4-ма моряци, които се грижат за сигурността на участниците, както и опитни каскадьори, инженери и проектанти, които изграждат и тестват всички предизвикателства. В тяхна помощ влизат и няколко специални плавателни съда, които участват и в изграждането на морските игри, които зрителите ще могат да проследят от септември по NOVA.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата на предаването и на Instagram профила му.