Синият отбор избра да „открадне” капитана Милен

След пълната с обрати Териториална битка, племената се срещнаха отново на Арената в Номинационна игра. В нея те се превърнаха в истински викинги, които не се отказват, докато не стигнат до победата. –Четирима войни от всеки отбор бутаха лодка с един човек вътре, който ги навигира през препятствия по трасето. След като успеят да се преборят с тях, , посредством дървена стълба, играчите трябваше да качат лодката на платформа. Финалната част на битката беше свързана с подреждането на пъзел под формата на капитански рул.

Ловците се завръщат в Резиденцията в „Игри на волята: България”

След старта на играта Ловци и Рибари вървяха успоредно до първото препятствие, след което Жътварите поведоха. Избраната от жълтия и червения отбор стратегия в лодките да бъдат мъже  даде предимството по-бързо и лесно да разкопават и вадят тежки греди, които препречваха пътя им. Първи на платформата своята лодка качиха Жътварите,  Ивана и Владимир се заеха с подреждането на сложния пъзел. Малко след тях пред него се озоваха и Ловците, които изпратиха Йоанна и Ваня, за да разплетат загадката. Последни до пъзела стигнаха Катя и Александър от Рибарите.

Реденето на капитанския рул премина през много спорове и в трите племена, но въпреки това синият отбор се справи най-бързо със сложната загадка. Минути след победата избухна скандал  между капитана на Рибарите и Екатерина. Спасението от елиминации не беше достатъчно, за да се загърбят неразбирателствата по време на играта. Междувременно Ваня и Йоанна успяха да разгадаят пъзела и спасиха племето си, а Жътварите останаха последни и отиват на Номинационен съвет.

Христа от „Игри на волята: България” – за емоциите и стимулите, които те движат напред

Победата на Рибарите им гарантира не само оцеляването, но даде възможност да пленят и един войн по техен избор от другите племена. Единодушно те решиха да приобщят Милен от Ловците и така той се превърна в пълноправен член на рибарския отбор.

Днес Ловци и Рибари ще се срещнат в следващата Номинационна битка, а Жътварите трябва да излъчат двама номинирани. Кои ще бъдат те? Гледайте в следващия епизод на „Игри на волята: България” в сряда от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си