Във вторник предстои нова битка, която може да промени историята на племената

Тежка териториална битка определи къде ще живеят племената през новата седмица. Жътварите понесоха тежка загуба и се отправят към Дивата река. Отборът за втори път попада на дъното, след като е прекарал седмица на лукс в Резиденцията. Въпреки че са най-малобройното племе, Рибарите успяха да запазят мястото си в Стопанството и ще се радват на подслон и храна през следващите дни. Ловците от своя страна не оставиха последния провал да ги сломи и се завръщат към добре познатата си Резиденция, където до момента са прекарали най-много време.

Христа от „Игри на волята: България” – за емоциите и стимулите, които те движат напред

Изборът на капитан на племената премина през серия спорове и обсъждания между играчите. Най-много гласове от Рибарите събра Александър, а при Жътварите Сюзън запази поста си, след като желанието на Владислав и Любомир отново беше пренебрегнато. При Ловците настъпи неочакван обрат и опитният Тодор беше заменен от Милен. Провокация от Йоанна извади от равновесие бившия капитан, който се почувства злепоставен от студентката в Йейл – не закъсняха и тежките думи.  

Ивайло си тръгна от „Игри на волята: България“

Новите лидери поведоха отборите към Арената, където ги очакваше битката за територия. Тази седмица изпитанието включваше плуване, точен мерник и пореден сложен пъзел. Последователно шест воини трябваше да стигнат до понтон в морето, да развържат една от шест топки, да се върнат  на сушата с нея и да я вкарат в дълбок кош. След като и последното точно попадение беше направено, започна реденето на ребуса. 

При старта на битката Жътварите успяха да си извоюват солидна преднина, а плътно след тях бяха Ловците. Притеснението на Рибарите, че сред тях няма добри плувци, беше основателно и през цялата първа част заемаха последното място. Жътварите започнаха първи да редят своя пъзел, а във врата им през цялото време дишаха Ловците. Ивана и Любомир изпитаха истинско затруднение с ребуса и по този начин заеха последното място в класирането. Най-бързо се справиха Ловците, а втори станаха Рибарите.

Тази вечер предстои следваща оспорвана битка за племената, която може да промени изцяло хода на играта? Как ще се развие тя и какъв е залогът, не пропускайте да разберете в „Игри на волята: България“ днес от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си