Играчите от заличения отбор на Ловците за първи път се изправиха едни срещу други на Арената

Двете обновени племена на Жътварите и на Рибарите премериха сили в първия номинационен сблъсък за седмицата. Победата този път зависеше от всеки един от тях – играчите от всяко племе се изправиха един срещу друг в серия от индивидуални дуели на платформа във в морето. Всеки от тях можеше да спечели точка за племето си, ако в три от пет рунда успее да изтласка противника си във водата с помощта на специален щит.

Жътвари и Рибари разграбиха играчите от племето на Ловците в „Игри на волята: България“

Двубоите бяха динамични и лидерската позиция се променяше често. Сред най-драматичните и оспорвани беше сблъсъкът межди Чудомир и Любомир. Вторият рунд завърши с травма за играча на Жътварите. Отборът реши да направи смяна, въпреки че имаше възможността да вземе точката без бой. На платформата срещу Чудомир излезе Тодор, който си изпусна нервите и наруши правилата, избутвайки противника си с ръце. Шампионът по жиу-жицу загуби и двата двубоя, в който участва. Всички бяха изненадани от схватката между Ваня и Йоанна. Привидно предимство имаше каскадьорката, но студентката от Йейл се оказа костелив орех и голямата ѝ подвижност изтощи противника ѝ. Победител от сблъсъка излезе Ваня след промяна в правилата и решаващ рунд, който тя спечели.

Племето на Ловците изчезна от картата на „Игри на волята: България“

Някои Рибари признаха, че са били учудени от представянето на Вайс, който помиташе противниците си. Интересът привлече и сблъсъкът между Екатерина и Симона. Търговският представител срещна отпора на голямата сестра на Йоанна, но той не беше достатъчен, за да Катя завоюва точка за Рибарите. В решаващия десети сблъсък излязоха Лазаринов и Владислав – при четири изиграни рунда жандармеристът успя да спечели три от тях и по този начин донесе победата за своето племе.

Станимира – красивата стихия от племето на Рибарите в „Игри на волята: България“

Загубата на Рибарите ги изпрати на Номинационен съвет, а край лагерния огън като най-слабото звено в племето беше посочен Александър. Той събра най-много точки и се оказа първия номиниран за елиминация тази седмица.  Неговият противник ще стане ясен след втората Номинационна битка на Арената.

С какво предизвикателство ще се сблъскат отборите и кой от тях ще си тръгне като победител? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.