Жътварите загубиха Номинационната битка, а Джералдин получи предложение да си купи имунитет

Племената се срещнаха на Арената за първата Номинационна битка за седмицата. Жътварите имаха огромното желание да прекъснат лошата си серия, а Рибарите бяха готови да дадат всичко, за да запазят лидерските си позиции. За да спечелят надпреварата по двама играчи от всяко племе имаха за задача да се държат здраво – те се впуснаха в една от най-древните игри – дърпането на въже. Правилата бяха ясни – двама войни от всеки отбор се хващат за мачта, а други двама се стараят да ги откъснат от нея с теглене. При сигнал нов играч влиза и се включва в дърпането. Печели този отбор, който пръв отскубне от пилоните противника.

Жътварите с шеста поредна загуба в „Игри на волята: България”

Стратегиите на двете племена определиха Николай и Милен от Рибарите да прегърнат мачтата, а за Жътварите това бяха Тодор и Любомир. Готови да дърпат с всички сили първи влязоха Йоанна и Чудомир и Джералдин и Вайс. Атаката на Чудомир срещу Любомир беше толкова мощна, че инженерът насърчаваше с пълно съотборниците си да дадат всичко от себе си, за да приключи всичко. Първият отскубнат се оказа Николай, а след него и Любомир падна повален на пясъка. Влизането на Борислав очаквано сложи край на битката – само с няколко напъна състезателят по културизъм изтръгна Тодор от мачтата. Седмата поредна победа на Рибарите изпрати Жътварите на Номинационен съвет.

Рибарите отново превземат Резиденцията в „Игри на волята: България“

Събирането край лагерния огън започна с обсъждане на случилото се на Арената по-рано през деня. Джералдин получи изненадващо предложение от водещата – да си купи имунитет от номинация, но ученичката взе решение по съвест и отказа офертата. Любомир разкри пред всички, че преди Номинационния съвет четиримата мъже в племето са решили кой да бъде номиниран с игра на клечки. Тодор е изтеглил късата клечка, а това определи и гласуването на съотборниците му – с четири гласа шампиона по бразилско жиу жицу се оказа първият номиниран за елиминация.  

Как ще се справят отборите във втората Номинационна битка и кой от тях ще си тръгне като победител? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.