Йоанна даде решаващия глас за опонента на сестра си този петък

Логическо мислене, ясна стратегия, ловкост и бързина предопределиха племето-победител във втората Номинационна битка тази седмица. Решителният сблъсък на Арената изправи Жътвари и Рибари пред поредно предизвикателство, изпитващо волята им.

Рибарите изпращат Екатерина на елиминации в „Игри на волята: България”

„Битката за флага“ се състоеше от различни изпитания, първото от които беше въжен лабиринт, през който трябваше да премине по един играч от всеки отбор. В него категоричен победител бе Тодор, който прояви гъвкавост и аналитично мислене и надигра Лазаринов, осигурявайки на съотборниците си цели четири минути преднина в играта. Ваня, Джералдин и Вайс също показаха страхотно темпо в разплитането на въже и първи стигнаха до предизвикателството с улавяне на сандък с ласо. След няколко неуспешни опита Любомир съумя да се справи с тази задача по-бързо и Тодор се хвърли в морето към следващата цел – понтона, където се намираха поясът и торбата със скрит в нея пилонът на знамето.

​Жътварите с предимство в Номинационната битка в „Игри на волята: България”

Междувременно, въпреки забавянето на отбора на Рибарите заради грешката на Лазаринов, с блестящото си представяне във водата Йоанна успя да стопи разликата във времето на двата отбора. На финалната права 20 секунди не достигнаха на отбора на Рибарите да вдигне първи флага на победата. Жътварите развяха победоносно знамето, запазиха целостта на племето си и се завърнаха в Резиденцията.

С четвърта поредна загуба Рибарите отидоха на съвет, в който някои от играчите изразиха ясно разочарованието си от представянето на Лазаринов. Своя глас срещу него дадоха Екатерина, Чудомир и Николай, но вотът се изравни след като Борислав, Лазаринов и Милен гласуваха срещу сервитьора и модел. Решаващият глас остана в ръцете на Йоанна, която избра Николай да се изправи в битка за оцеляване срещу сестра й утре вечер.

Кой от двамата ще се завърне в племето и ще стане първият финалист във втори сезон на „Игри на волята: България“?

Гледайте в петък от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.