Гледайте „Мадагаскар2” и „Дневниците на принцесата: Кралски бъркотии”

В продължението на „Мадагаскар” зрителите ще видят отново всички мили животинки – лъва Алекс, зебрата Марти, жирафа Мелман, хипопотама Глория, Морис и пингвините, на които отново са поверени най-забавните реплики. Те все още се намират на далечния остров, но вече имат план – толкова налудничав, че може и да успее. Пингвините ремонтират стар разбит самолет, но не съвсем. Полетът на приятелите е твърде кратък и скоро те се озовават в дивите равнини на Африка, където ще срещнат себеподобни видове за първи път. Докато откриват корените си, отгледаните в зоопарка животинчета бързо осъзнават разликата между бетонната джунгла и сърцето на Африка. И все пак дали тук е по-хубаво от дома им в „Сентръл Парк“?

По-късно от 14.45 ч. в "Дневниците на принцесата: Кралски бъркотии" Ан Хатауей за втори път се преобразява в непохватната тийнейджърка Мия Термополис, която обаче скоро разбира, че е покойният й биологичен баща е принц на малка държава в Европа – Женовия. Сега Мия е единствената наследница на трона, а баба й кралица Кларис Реналди иска да обучи странната тийнейджърка на кралско поведение.

Но точно когато заживява в кралския дворец с баба си кралица Кларис, научава, че дните й като принцеса са преброени - тя трябва да захвърли тиарата си и да я замени с короната. Според женовийските закони принцесата трябва да се омъжи, преди да бъде коронясана. Сега Миа е преследвана от върволица ухажори и всеки иска да стане нейният крал. Дали ще успее да избере подходящия със сърце или любовта ще стане жертва на тежката корона?

Гледайте вълнуващите филми този следобед по NOVА.