Гледайте фантастиката по бестселъра на Едгър Бъроуз от 22.30 ч.

Един от най-известните sci fi герои оживява в екшън-фантастиката “Джон Картър: Между два свята” тази вечер от 22.30 ч. по NOVA. С тази лента отличеният с “Оскар” режисьор Андрю Стантън отбелязва 100 години от излизането на първата книга от поредицата на фантаста Едгар Райс Бъроуз “Принцесата на Марс”, вдъхновила заглавия като “Дюн”, “Междузвездни войни” и “Аватар”. За пръв път обаче в центърът на събитията е образът на героя, създаден от Бъроуз, в чиято роля се превъплъщава младата звезда Тейлър Кич.

Ветеранът от Гражданската война през 1868 г. капитан Джон Картър, който се озовава на загадъчната и екзотична планета Барсум благодарение на мистичен медальон. Там той против волята си се озовава замесен в конфликт с епични мащаби - борба за надмощие между жителите на планетата, сред които Тарс Таркас (носителят на “Оскар” Уилям Дефо) и пленителната принцеса Дея Торис (в ролята Лин Колинс позната от “X-men Началото: Върколак”). В свят, който е на ръба на разрухата, Картър преоткрива своята човечност, осъзнал, че оцеляването на Барсум и народа му е в негови ръце.

Дали Картър ще успее да спаси този застрашен свят? Гледайте екшън-фантастиката “Джон Картър: Между два свята” тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.