Не пропускайте приключенската фантастика от 22.00 ч.

"Капитан Америка: Първият отмъстител" ще превземе ефира тази вечер от 22.00 ч. по NOVA. Филмът на режисьора Джо Джонстън разказва за приключенията на Стив Роджърс, който става доброволец за участие в експериментална програма, която го превръща в супер войник. 

Героят мечтае да се присъедини към армията още от началото на Втората Световна война. Но физиката му е толкова „слаба”, че не успява да мине успешно задължителните тестове и въпреки че кандидатства няколко пъти под различни имена, винаги се проваля. Но д-р Ейбрахам Ерскин забелязва огромното желание на Стив и го записва в експериментален проект, който ще го трансформира умствено и физически в супер герой.

Известен като Капитан Америка, главният герой се обединява с двама приятели - Бъки Барнс (Себастиан Стан) и с Пеги Картър (Хейли Атуел), за да обяви война на организация, предвождана от Червения череп (Хюго Уийвинг). Стив Роджърс, чиято роля изпълнява Крис Евънс, печели сърцето на всеки американец, носейки надежда за справедливост. Ще успее ли Капитан Америка да се справи с нацистката организация „Хидра” и да победи Червения череп?

Не пропускайте развръзката в приключенската фантастика "Капитан Америка: Първият отмъстител" от 22.00 ч. по NOVA.