„Другото лице на властта“ и „Вади ножовете“ с премиера в четвъртата седмица на кампанията

Незабравима филмова атмосфера с отличени от Академията за кинематографично изкуство ленти ще предложи финалната седмица на кампанията „Треска за Оскари“. Наелектризиращ екшън, опасни приключения и драматични моменти предстоят по KINO NOVA със селекцията филми от 19 до 25 април, а в неделната нощ киноманите ще могат да проследят на живо раздаването на тазгодишните награди „Оскар“, отново по филмовия канал.

Истински приключения и вълнуващи моменти в "Треска за Оскари"

 

Стартът в понеделник (19 април) дава отличената с две награди “Оскар” военна екшън-драма „Блек Хоук“, в която Джош Хартнет, Юън Макгрегър и Ерик Бана се впускат в една от най-кървавите съвременни битки. Във вторник (20 април) Харисън Форд ще поеме на вълнуваща мисия в търсене на Свещения граал в третата част на култовата поредица „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“. Седмицата продължава с Леонардо ди Каприо, който в сряда (21 април) ще се превъплъти в чаровния измамник Франк Абигейл-младши в лентата “Хвани ме, ако можеш“. В четвъртък (22 април) предстои зрителите да видят наелектризиращия екшън и абсолютен хит с три златни статуетки „Черната пантера“ от режисьора Райън Куглър. В петък вечер (23 април) по KINO NOVA Ал Пачино, Ръсел Кроу и Кристофър Плъмър са подготвили много неочаквани обрати в трилъра по действителен случай „Вътрешен човек“.

Премиерното заглавие на 24 април –  „Другото лице на властта“ ще разкаже историята на Дик Чейни, който има опит в политиката и впечатляваща автобиография, включително като шеф на кабинета на Белия дом, глава на парламентарната група и министър на отбраната. Губернаторът на Тексас Джордж Буш избира Дик Чейни, изпълнителен директор на „Халибъртън”, за свой заместник от Републиканците в надпреварата за президентските избори през 2000 година. Когато Буш печели с много малка разлика, Чейни започва да използва новооткритата си власт, за да помага за промяната на страната и света.

Микс от жанрово разнообразие във втората седмица на "Треска за Оскари"

Край на емблематичната кампания „Треска за Оскари“, броени часове преди раздаването на престижните награди в Лос Анджелис, ще постави ексцентричната лента „Вади ножовете“. Когато прочутият автор на криминални романи Харлан Тромби е намерен мъртъв в имението му малко след 85-ия му рожден ден, любопитният и чаровен детектив Беноа Блан е мистериозно привлечен, за да разследва инцидента. От нефункциониращото семейство на Харлан до всеотдайния му персонал, Блан пресява мрежа от лъжи и улики, за да разкрие истината за внезапната смърт на Харлан.

В нощта на 25 срещу 26 април по KINO NOVA най-запалените киномани ще могат да се насладят на дългоочакваната церемония по връчването на 93-тите награди „Оскар“. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на бляскавото кино събитие в ефира на NOVA.  

Не пропускайте всички звездни филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.