Гледайте „Стюарт Литъл“ от 12.30 ч. и „Първият рицар“ от 14.15 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще започне с Хю Лори и Джина Дейвис, които се впускат в щуро семейно приключение в компанията на очарователна мишка Стюарт Литъл. Филмът е създаден по едноименния роман на Елуин Уайт и по сценарий на М. Н. Шаямалан, а режисьор е Роб Минкоф – един от създателите на „Цар Лъв”.

Лентата разказва историята на мишлето Стюарт – дребен симпатяга с голямо сърце, който търси своето място в един свят с гигантски размери. Осиновяването му от човешкото семейство Литъл го среща с със семейната котка Сноубел, която ще стане повод за патилата му. Неусетно Стюарт ще осъзнае смисъла на непознати за него думи като семейство, лоялност и приятелство. А семейство Литъл ще открият, че във всеки един от нас се крие по един „Стюарт“ – със смелостта, духа и куража да бъдем каквито сме и да следваме мечтите си въпреки всичко.

По-късно от 14.15 ч. Ричард Гиър и Шон Конъри ще се изправят един срещу друг в приключенската лента „Първият рицар“. В екранизацията на историята на рицарите на кръглата маса звездата Ричард Гиър изпълнява ролята на сър Ланселот – известен боец, който е напът не само да заеме мястото на остаряващия крал Артур (Шон Конъри), но и да завоюва сърцето на неговата млада съпруга Гуинивер. Историята акцентира върху сложните взаимоотношения между тримата – нежеланието на възрастния владетел да се откаже от властта и любовта в полза на човека, който един ден ще го замести; младата жена разкъсвана от лоялността към съпруга си и любовта към неговия съперник, и поставения в центъра на всичко това бъдещ крал, който трябва да балансира между противоречивите си вътрешни чувства и своите задължения.

Не пропускайте развръзките в „Стюарт Литъл“ от 12.30 ч. и „Първият рицар“ от 14.15 ч. тази събота по NOVA.