„България избира президент и парламент. Вотът 2 в 1“: качествена журналистика, точни прогнози и първи коментари в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп

В края на годината, изпълнена с политически сътресения и полемики, България гласува за безпрецедентен трети път – този път в избори 2 в 1. На 14-и ноември избирателите ще решат кой ще бъде новият държавен глава, както и как ще изглежда съставът на 47-ото Народно събрание. В този важен за страната ден телевизионният ефир и всички дигитални платформи на Нова Броудкастинг Груп ще осигурят пълно информационно покритие, предлагайки качествена и достоверна информация.

Зрителите отново могат да се доверят на опита на журналистите на  NOVA, които ще следят в развитие най-важните събития и ще коментират в специални изборни формати случващото се през целия ден. Репортерите на медията ще предават с директни включвания новини от над 30 горещи точки в страната и чужбина. NOVA отново работи с две от най-авторитетните социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“. Техните прогнозни резултати ще подредят възможно най-точно политическия пъзел.

Изборният ден стартира малко преди 7:00 ч. в „Събуди се, България избира!“. В специалното издание, което ще продължи до обедната емисия новини, водещата Марина Цекова ще разговоря с ексклузивни събеседници, сред които много популярни личности и лидери на мнение. Изнесеното студио на NOVA  от Триъгълника на властта ще води Христо Калоферов, който ще допълни сутрешната програма с още интересни включвания и коментари.

В сутрешния блок Даниела Тренчева ще проследи хода на изборния ден и гласуването на основните претенденти в Новините на NOVA. Следва обедната емисия Новини с Ани Салич и Николай Дойнов. В продължение на близо час утвърдените лица на NOVA ще ни разкажат най-важното до този час на изборния ден.

 

 

В следобедните часове изборният маратон продължава с „България избира На фокус с Лора Крумова“. От 15:00 ч. до 17.50 ч. предаването ще даде различен поглед чрез гледните точки на известни личности от шоубизнеса и изкуството, политолози, социолози и включвания от цял свят.

Първи прогнозни резултати зрителите ще научат във вечерното изборно студио „България избира президент и парламент“ с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев. Те ще търсят първите реакции на основните политически фигури и претенденти за място в Президентството на Република България и Народното събрание. Началото на специалния формат ще бъде дадено в 17:50 ч.

Развръзката в деня на изборите зрителите ще научат от Невена Василева и Николай Дойнов, които ще бъдат в електоралното студио на NOVA с най-точните резултати от гласуването за президент и Народно събрание.

Ще имаме ли нов президент още на първи тур? Има ли шанс за съставяне на редовно правителство от третия опит? - отговорите на тези и още въпроси не пропускайте да разберете в неделя в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят избора за президент и народни представители в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в уебсайтовете Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. В деня на избора в неделя бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално.