Актьорите са убедени, че новата филмова продукция ще е най-хитовият сериал през есента

Зрителите ще могат да гледат най-новия сериал на NOVA „С река на сърцето“ през есента, а репортажен екип на "Здравей, България" с любопитство надникна на снимачната площадка, за да разбере какво се случва във Видин и региона. Освен много популярни български актьори, има международно участие в сериала – актьори от Сърбия и Северна Македония.

Сериалът „С река на сърцето“ се снима във Видин и околностите на крайдунавския град, а голяма част от сцените се реализират в изключително красива винарска изба, разположена точно на брега на река Дунав, която е и естествен декор на сериала.

„Сега има малко мъгла и не може да видите, но всъщност е толкова красиво наоколо, че всеки момент в който не снимаме може да пълним очите,“ споделя актрисата Луиза Григорова.

„Важното е да направим хубав сериал и след като сме на такова хубаво място успеха е гарантиран“, допълва колегата й Малин Кръстев.

Вълнуващ старт на снимките на най-новия сериал на NOVA – „С река на сърцето“

В завладяващата история на сериала сюжетно се преплитат любов и омраза, раздяла и очакване, отмъщение и предателство. Има и криминални елементи и борба със злото.

„То е доста обширна семейна сага да го наречем, така че всичко, което се случва припокрива предполагам историите и истинския живот на много от българите и съм убеден, че много хора ще припознаят вътре нещо от себе си,“ разказва Александър Сано.

„Сериала ще задава много въпроси, които вярвам, че ни занимават в това различно време, в което едни са много богати, други много бедни, а пък трети знаят как да печелят от всичко“, разкрива актрисата Яна Маринова.

Всеки един от актьорите е категоричен, че ролята му е точно в целта.

„С тази прекрасна атмосфера тук мисля, че се намирам точно на място и аз и образа ми и всички“, споделя Александър Димов.

„Аз винаги се разпознавам на 100 % в героините си. Дори и сега знам, че такава съм, а дали си позволявам да бъда такава в живота е друг въпрос. Всеки един път, когато се сблъсквам с роля си тръгвам по-различна след това. Героинята ми е такава, каквато съм искала да бъда в дадени моменти и такава, каквато не бих могла да си позволя заради обществени норми, заради добро…зло…“, допълва Яна Маринова.

В сериала влизат и актриса от Сърбия и актьор от Северна Македония.

„Екипът на снимачната площадка е феноменален. Всички колеги на сета са професионалисти, посрещнаха ме много топло и се сработихме изключително добре. Атмосферата между колегите, между целия екип е страхотна, затова допринася и това невероятно място, където снимаме“, се включва в разговора актрисата Ана Томич.

„Ще се справите ли с тази любов от Сърбия? Не знам доколко мога да издавам, но ако трябва ще помагат, но поне ще опитаме, както се казва“, включват се Александър Димов и Александър Сано.

„Дали появата на една сръбска актриса ще обърне сериала наопаки? Мисля, че то се подразбира. Затова съм тук“, обещава Ана Томич.

А актьорът от Северна Македония Игор Ангелов ще държи зрителите до последно в напрежение, но разкрива детайли за героя си.

„Моята роля е много интересна, защото аз играя сърбин, който е дошъл тук и му се е случила страшна трагедия, заради която се е променил много и е станал много негативен, прави страшни неща и убива. Лично за мен като актьор е голямо предизвикателство да вляза в тази роля и всичките действия, които се случват около нея“.

Голяма част от снимките се реализират във винарска изба край видинското село Кошава. Интересното е, че историята на избата започва още от 1895 година, а архитектурата й е уникална.

„Мястото, където се намираме ние го намерихме в доста западнал вид, но решихме да го реставрираме и направим нещо наистина страхотно. Тук винарната и хотелската част, която предстои да открием юни – тук имаме преплетени три века -  19, 20 и 21“, разкрива Аглика Йотова – член на семейството собственици на винарска изба „Бонония Естейт“

Част от действията се развиват именно край лозовите масиви на винарната.

„Мисля, че се получава страхотно. Видяхме няколко откъса…Те са успели да направят една компилация, която хем да е интересна и да има неща от живота като драма, приятелства, семейство и така нататък, хем да включат достатъчно добре темата за виното, винопроизводство, българско вино, български инвеститори, така че един доста добре направен сценарий“, допълва Аглика Йотова.

Актьорите са убедени, че „С река на сърцето“ ще е най-хитовият сериал през есента, който зрителите ще имат възможност да гледат.

„Рядко се случва в български сериал да се съберат толкова прекрасни актьори и тук имаме от всички“, коментира Луиза Григорова.

„Засега всичко върви много обещаващо, много сме ентусиазирани всички и със сигурност им обещаваме, че много ще се вълнуват с нас“, се включва Александър Сано.

„Очаквайте един прекрасен сериал…“, обещава Игор Ангелов.

Снимачният процес ще продължи в следващите няколко месеца. А премиерата на „С река на сърцето” се очаква в началото на есента.