Тази събота 15.10 ч. по NOVA NEWS започва поредица, която обещава да ни отведе още по-далеч

Там където ежедневните проблеми, напрежение и неуредици сигурно и да ги има, но са толкова незначителни, че никой не им обръща внимание.

Разказите на хижаря е приключенска поредица, която ще ни срещне с онези особени хора от планината - хижарите и техните безкрайно любопитни, поучителни и не на последно място забавни истории за живота.

Още първият епизод, ще ни отведе до географския център на България - местността Узана в средна Стара планина. Там ще открием корените на българското гостоприемство, любов и всеотдайност. В епизодите, които ще се излъчват всяка събота от 21.30 ч. по NOVA NEWS, ще се докоснем до едни от най-красивите кътчета на България, ще научим как да се подготвяме за планината, за какво да внимаваме, какво да избягваме, как да се екипираме и защо е важно да не храним дивите животни.

Различните маршрути, времето за което можем да ги постинем и коя маркировка да следваме, са за онези от нас, които все още не са натрупали опит и километраж в планината. Кои са специалните рецепти на хижарите, как се готви боб с манатарки, колко голям трябва да е казана за чай в планината и гаси ли се вечния огън са онези въпроси, дето само любопитната лисица от втория епизод на предването знае. А екипът, заел се предаването е с опит и стаж в планините, достатъчен за да гарантира, че всичко, което ще видим и чуем няма как да не ни е от полза, без значение дали сме опитни или прохождащи планинари.

Ако търсите къде да избягате от ежедневието и да откриете чистата, неподправена красота, Разказите на Хижаря е точно за вас. Всяка събота от 21.30 само по NOVA NEWS.