Действието във втори сезон на хитовия сериал ще се развива в старата столица Велико Търново

Започнаха снимките на дългоочакваната хитова криминална драма „Дяволското гърло“. Действието обаче не се развива в Смолян, а в старата столица Велико Търново. Целият актьорски състав е там и очаква зрителите с любопитни истории от снимачната площадка. С тях е и Мартин Георгиев.

„Есента на демона“ е работното заглавие на продължението на изключително успешния проект „Дяволското гърло“. Освен че се радваше на интереса на българската аудитория, той намери и широко международно признание. Във Велико Търново сме, защото запазваме линията – мястото, където снимаме е герой в повествованието. Градът е труден за снимане, но е изключително красив. Бяхме топло посрещнати тук от местната власт. Искам да благодаря на кмета г-н Панов, на шефа на болницата д-р Попов, на генерал Маламов от военното училище, на проф. Бунджулов от университета, на комисар Машев от полицията. Запазваме жанра криминална драма, но това е една история за нарушената справедливост. Написана е отново от автора на първи сезон Иван Спасов. Филип Чанов (Владимир Карамазов) и Мия Язова (Теодора Духовникова) отново са тук. В актьорския състав влизат още Мариан Вълев, Димо Алексиев, Веско Петров, Христина Апостолова“, разказва продуцентът Евтим Милошев.

„Не мисля, че има по-подходящо място за снимките на втори сезон от Велико Търново. Много емоционално съм привързана към първи сезон и към Родопите и не бях убедена, че локацията ще ми допадне толкова много. Но поздравявам сценаристите и продуцентите за избора. В момента чувствам, че това е най-красивият град в България. В този сезон ще има много история и древни езици. Това много ми харесва, защото аз съм завършила Класическата гимназия“, допълва Теодора Духовникова.

„Историята във втори сезон е много интересна. След Смолян, който е красив и интересен град, сега се пренасяме към прекрасния град Велико Търново. Хората тук ни посрещнаха много топло“, споделя Владо Карамазов.

„Героите ни Мия и Филип се срещат отново след пет години. Променени са, всичко в живота им е различно. Но им предстоят толкова интересни и вълнуващи неща, че ще се стигне отново до неочаквани емоционални ескалации“, категорична е Теодора Духовникова.

„Благодарен съм много за ролята на господин Евтим Милошев, на режисьора Павел Веснаков и съм щастлив да съм тук, на тази снимачна площадка. В киното е важно да сме обединени, защото то е колективно изкуство!“, споделя Мариан Вълев.

„Сюжета е замислен изцяло върху архитектурата, визията и атмосферата на Велико Търново, както и върху историята, която този град съдържа. Историята се развива пет години след като всичко започна. Има много по-брутални престъпления, защото обществото се е променило. Животът на хората и на полицаите се е променил. Границата между доброто и злото е размита, а всички в полицейския участък се опитват да открием извършителят на престъпленията. Опитваме се да погледнем от философска и екзистенциална гледна точка върху тези теми. Надявам се, че ще предложим нещо завладяващо и емоционално за зрителите“, разкрива Павел Веснаков.

„Моят партньор в сериала е Димо Алексиев. Ние двамата работим денонощно в участъка, разследваме и искаме да приличаме на нашите идоли Мия Язова и Филип Чанов. Най-хубавото е, че не сме чели сценариите докрая. Единственият, който знае кой е убиецът е Павел Веснаков“, разказва Христина Апостолова.

„Имаме амбицията да докажем, че ние извън столицата не сме по-лоши полицаи от останалите“, допълва Димо Алексиев.

Очаквайте втори сезон на "Дяволското гърло" по NOVA.