Гледайте „Кънки с тъп връх“ от 13.00 ч. и „Розовата пантера“ от 15.00 ч. по NOVA

Забавен съботен киноследобед очаква зрителите на NOVA. Старт на филмовия маратон ще даде комедийната лента „Кънки с тъп връх“, която ще запознае зрителите с двамата конкурентни фигуристи Чаз Майкълс и Джими Макелрой, които се сбиват жестоко на световния шампионат. В резултат златните медали и състезателните им права са отнети до живот. Близо четири години по-късно те са намерили пролука, която ще им позволи да се състезават – ако изгладят различията си, може да излязат на леда заедно и да участват в турнир по двойки. 

По-късно от 15.00 ч. само един човек ще бъде способен да открие най-известния диамант в света в комедията „Розовата пантера“. Във филма Стив Мартин се преобразява в несръчния инспектор Клузо, който поема най-важния си случай.

Световноизвестният треньор по футбол Ив Глюон току-що е довел отбора на Франция до победа над отбора на Китай. Докато е заобиколен от щастливи фенове и красивата си любима, Глюон е повален от отровна стрела. В последвалата паника безценният диамантен пръстен на Глюон „Розовата пантера” изчезва мистериозно. Разрешаването на случая се пада на главен инспектор Драйфус, чиято роля е поверена на Кевин Клайн. Той е наясно, че няма право на грешки и затова повиква за случая неуморимия инспектор Клузо. По пътя към разнищване на случая, Клузо и новият му асистент - непоколебимият полицай Жилбер, се сблъскват с неуловими търговци на диаманти, предполагаеми убийци, опасни бандити, тайни агенти, мистериозни треньори и едно екзотично питие... 

Не пропускайте „Кънки с тъп връх“ от 13.00 ч. и „Розовата пантера“ от 15.00 ч. по NOVA