Актьорите разказват повече за развръзката на финала в завладяващата семейна драма, който ще е в края на тази седмица

Тази есен зрителите на NOVA станаха съпричастни на света на заможната фамилия Боневи, която имаше за цел да запази семейния бизнес във винопроизводството. Персонажите от семейната сага „С река на сърцето“ преминаха през разтърсващи житейски уроци, но какви обрати очакват героите в сериала, разказват в студиото на „Здравей, България“ главните актьори Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано.

„Прекарахме 6 месеца във Видин и вече сме обратно тук. Странно е да не ставаш всяка сутрин в 5 ч. и да не си на снимки, след такъв интензивен период. Имах нужда от почивка. При мен се беше натрупала умора“, споделя актрисата.

„Тези, които следят сериала интензивно, са усетили, че възлите започват да се разплитат, действието става по-динамично. Аз също не знам какво има в стая 99, защото аз самият умишлено съм чел само моите неща. Не искам да знам какво се случва, за да ми е интересно като зрител“, разказва Сано.

„Много тайни ще се разплетат, защото както са забелязали зрителите, в сериала са поставени много кукички. До средата на сериала се завързваха много истории, интриги, взаимоотношения между хора. Сега подобно на водопад всичко се отприщи и тръгна да се разплитат много неща. В края на сезона зрителите ще видят много истини, тайни и неочаквани обрати. Динамиката се покачва много, но не всичко ще се разреши“, разкрива какво да очакваме Луиза.

Съдбовни решения и силни емоции във финалната седмица на „С река на сърцето“

„Има много силна и сърцераздирателна сцена в последната серия на сезона, но не мога да разкрия какво точно се случва между нашите герои“, допълва актьорът.

За най-трудните сцени на снимачната площадка

„Имаше един ден за мен, който беше безумен. Имах сериозен стомашен вирус и цяла нощ не мигнах. Краката ми трепереха, а това беше деня, в който снимахме сцените, в които героят на Сано идва прострелян, а Вяра трябва да го шие. Имахме плътен 12 часов работен ден, в който и двамата участваме психически, физически и емоционално. Не можех да се държа на краката си и изглеждах окаяна. Трябваше да го нося на гръб, а аз самата не успявах сама да ходя“, разказва Луиза.

Анастасия Лютова: Ако душата тежи 21 грама, то и талантът сигурно тежи толкова

„Аз за първи път снимам сериал, който е различен от формата 12 серии. Не бях участвал в подобен проект и за мен е особен експеримент. Донесе ми друго знание за професията, но според мен режисьорът Марто (Макариев) изнесе огромната тежест на гърба си. Трудно е да разкажеш нещо в 42 епизода и то да има динамика, като се стремиш да не се превърне в сапунена опера. Считам, че е изключително постижение на сериала и екипа. За мен това е първата „daily drama“, която е правена в нашия ефир. Рецептата е дългогодишен опит, талантливи хора, събрани на едно място и искрено желание да не се предадеш, като се стремиш да го правиш добре. „С река на сърцето“ има визията на кино сериал“, признава Александър Сано.

План за бягство и тежки обвинения в „С река на сърцето“

„Реката носи специфична енергия. Дори и да отида тъжна край нея, гледайки течението, всичко отминава. Реката притежава особена магия“, коментира мястото на снимки и влиянието на Дунав върху нея самата, Луиза

„Хората от хилядолетия си правят селища и градове край реката, защото тя носи особена енергия. Аз съм живял 12 години край нея, но в посока Североизток. Това, което мен ме изненада е колко е различен Дунав във Видин от този в Русе“, признава актьорът.

Следете всичко за новия сериал на NOVA „С река на сърцето“ на Facebook страницата и Instagram профила на продукцията.