Тази вечер, с втория концерт „Глас за всяко дете“, УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България

Дуетът на Тити Папазов и малкият Васко спечели сърцата на публиката и зрителите в първия вълнуващ лайв от благотворителния мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“. Специалното издание на предаването в подкрепа на децата се реализира съвместно с УНИЦЕФ и ще продължи три вечери, посветени на различни каузи в подкрепа на децата.

Тити и Васко са победителите в първи епизод на „Като две капки вода за всяко дете“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тази вечер с втория концерт „Глас за всяко дете“ УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1,500 учители, специалисти и родители от цялата страна да ползват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board. То помага на децата, които не могат да говорят, в комуникацията им с останалия свят.

„За моите 55 години, това, с което се гордея не са моите професионални успехи, а участието ми през 2008 г. във „Великолепната шесторка“, където успяхме при поставена задача да съберем 450 хиляди sms-a, които бяха близо 2 милиона. Винаги съм се ядосвал на приказките, че българинът е лош. Българинът е състрадателен и винаги иска да помогне. Стига да намериш верния път към сърцето му. Този формат идва в много точен момент за страната ни. Всички да се обединят и да помислят за бъдещето на България. Защото през последните две години отделни личност мислят единствено за своя егоцентризъм. Помислете за тези гениални деца на България“, категоричен е Тити Папазов.

Благотворителният мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“ започва след броени минути

„Не очаквахме да спечелим. На нас ни харесаха всички други, които пяха. Приличаха си с истинския изпълнител“, сподели развълнуван Васко.

Избрахте песен, която е символ на доброто. Колко е важно да даваме един на друг. Особено на хората, които имат нужда?

„Всички ние трябва да опитаме да останем сами със себе си, което най-често се случва, когато си легнем вечер. Да помислим с какво сме помогнали на другите в днешния ден. Представете си, ако всеки живее с тази мисъл, колко много добрина ще се връща към нас. Защото ние можем да помогнем с едно, а да получим хилядна подкрепа. Винаги обвиняваме политиците, но виновните сме ние. В продължение на две години не успяхме да направим подходящ избор, за да може да извадим България на друго ниво. Използвам момента да се обърна към целия български народ. В най-скоро време предстоят много сериозни събития. Мислете за България!“

Не мислите ли, че ако се обединим, наистина всичко може да се промени?

За да можем да се обединим, всеки трябва да остави егото си у дома и да излезе с една единствена кауза – за децата на България. За нашите деца!

Специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. С всеки глас зрителите даряват надежда на хиляди деца и техните семейства, както в България, така и в Турция и Сирия.

Всеки българин, който желае да помогне на нуждаещите се, може да помогне със смс с цифра 5 и буквата на дуета на 1021 с текст UNICEF или на dari.unicef.bg