Близо 900 000 зрители снощи проследиха началото на благотворителния сезон по NOVA

Благотворителният мини сезон на „Като две капки вода за всяко дете“, организиран съвместно от Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България, стартира с впечатляващи резултати. Над 23 500 нови месечни дарители застанаха зад каузата „ЗаКрила за всяко дете“, насочена към темата за превенцията и закрилата на децата от насилие. Детският фонд на ООН припомня тревожните резултати от национално представително изследване* на насилието над деца в България, според което всяко второ дете е преживяло някаква форма на насилие. Благодарение на дарителите ще бъде подкрепено функционирането на три детски центъра за застъпничество и закрила „Зона ЗаКрила“ в София, Шумен и Монтана. Част от средствата ще бъдат изпратени за пострадалите деца и семейства от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Тити и Васко за емоционалната победа в първата вечер на „Като две капки вода за всяко дете“

Дуетните изпълнения на осемте звездни участници с талантливи деца в първата вечер на „Като две капки вода за всяко дете“ развълнуваха близо 900 000 зрители. Почти 40% от всички гледали телевизия по това време са избрали специалното издание на любимото шоу, в което голямата победа грабнаха Тити Папазов и 8-годишният Васил Кънев с емоционалната имитация на Емил Димитров и песента „Ако си дал“. „Аз съм тук, за да се заразите с доброта в тези три дни“, сподели Тити Папазов.

Тити и Васко са победителите в първи епизод на „Като две капки вода за всяко дете“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Орлин Павлов, Любо Киров, Графа и талантливите деца от „Бон-Бон“ дадоха силен старт на шоуто с изпълнение на любимата песен „Заедно“. След това тримата водещи – Ани Салич, Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро посрещнаха на сцената специалното жури на благотворителния сезон в състав Илиана Раева, Веско Ешкенази, Николай Дойнов и Магърдич Халваджиян.

Първи в образ влязоха Калин Врачански и Александър Марков, които се превъплътиха в Рей Чалрз. След това Краси Радков и Георги Цветанов раздвижиха публиката в студиото с „Bomba” на King Africa. Тити Папазов и Васил Кънев развълнуваха с емоционалното изпълнение на „Ако си дал“ на великия Емил Димитров. Първият женски дует, който се качи на сцената, бе този на Маги Джанаварова и Богомила Янева, които бяха усвоили всяко движение на Тина Търнър. Ненчо Балабанов и Георги Димкин влязоха в кожата на Енрике Иглесиас, а веднага след тях Вики Терзийска и Алина Данчева подариха на зрителите и публиката изпълнение на песента „Играя стилно“ на Мария Илиева. Две от дамите се предизвикаха с мъжки образ – Люси и Елизабет Кирова се превърнаха в Краля на попа Майкъл Джексън. В края на вечерта ДесиСлава и Елена Василева накараха зрителите да настръхнат с трогващото изпълнение на народната песен на Стефка Съботинова – „Притури се планината“.

 

 

Тази вечер в 20:00 ч. по NOVA благотворителният мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“ продължава с каузата, посветена  на децата, които не могат да говорят, за да получат шанс да общуват и учат. „Глас за всяко дете“ на УНИЦЕФ има за цел да подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация. Още 1 500 учители, специалисти и родители от цялата страна ще бъдат обучени да използват методите за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board. и ще започне развитието на програма за изграждане на капацитет на национално и местно ниво за разпространение на модела във всички 28 области в страната.

ГАЛЕРИЯ: Първи епизод на благотворителния мини сезон "Като две капки вода за всяко дете"

Нова Броудкастинг Груп подкрепя кампанията на УНИЦЕФ в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. По време на трите вечери от благотворителния мини сезон на „Като две капки вода за всяко дете“ по NOVA един лев от всяко SMS дарение, постъпило по време на шоуто, ще бъде в подкрепа на пострадалите деца и семейства.

*Изследването представлява национално представително проучване, поръчано и координирано от УНИЦЕФ и осъществено от изследователска компания „Coram International“, като дейността по събиране на данни в България е изпълнена от агенция ЕСТАТ. То е първото по рода си комплексно проучване у нас, тъй като включва събиране на данни за всички форми на насилие над деца, в различни видове среда, както и обстойна оценка на капацитета на съответните служби за превенция и противодействие на това явление. Целите на изследването да се изготви изчерпателна картина на актуалното състояние на нагласите, знанията, вярванията и практиките във връзка с насилието над деца; да се изготви оценка за разпространението на насилието над деца в България (детайлизирана по „видове“ насилие и средата, в която възникват отделните видове насилие) и да се проучат съответните рискови и защитни фактори с цел идентифициране на по-уязвимите групи деца. Позицията на УНИЦЕФ е, че насилието над деца може и трябва да бъде предотвратено.