Отборът на звездите триумфира в първия епизод на формата

Започна петият сезон на най-хитовото готварско шоу в България – Hell's Kitchen. Стартът бе даден снощи с епични кулинарни битки и много напрежение в кухнята на шеф Виктор Ангелов.

Регистрираните официални пийпълметрични данни отчитат аудиторен дял на NOVA по време на предаването от 38,3% сред зрителите в активна възраст (18-49 г.). Това прави първият епизод на петия сезон на Hell‘s Kitchen България най-гледаният старт на предаването в цялата негова история. За поредна вечер от пролетния телевизионен сезон, NOVA е лидер със сериозна преднина пред всички останали телевизии в страната. Резултатът на втората телевизия в класацията в същия часови пояс е значително по-нисък.

Почти идентични са и регистрираните пийпълметрични данни и в другата основна целева група на NOVA – хората на възраст между 18 и 59 години. Разликата, спрямо втората телевизия в класацията, отново се запазва.

Още със старта на новия сезон шеф Виктор Ангелов успя да шокира новите 18 участници с неочаквано разпределение на отборите – не мъже срещу жени, а млади срещу по-възрастни. В първия епизод на формата беше представен и звездният отбор от 8 популярни личности – интернет сензацията Виктория Капитонова, едно от любимите лица на NOVA Десислава Банова-Плевнелиева, телевизионната легенда Къци Вапцаров, поп-фолк дивата Роксана, културистът Емануел Июджи, певицата Камелия Воче и звездата от “Игри на волята” Мирослава Профирова. 

В началото на първия епизод, излъчен снощи, готвачите от синия и червения отбор разполагаха с 45 минути, за да приготвят най-доброто си ястие, с което да впечатлят шеф Ангелов. В първия кулинарен дуел младостта и дързостта надделяха над опита. По-възрастните участници се провалиха зрелищно и излъчиха двама номинирани за експресно гонене – учителката от гр. Ямбол Ива Петкова и най-възрастният участник в петия сезон – готвачката от гр. Берковица Клавдия Ангелова, която влезе в Кухнята на Ада със своя син Асен.

Младите победители нямаха време да празнуват, защото почти веднага се изправиха срещу отбора на известните. Звездите се представиха блестящо и спечелиха специалната битка. Така отборът на младите също излъчи двама участници за изгонване – 18-годишната Цветомира Стоянова и Венелин Цветков, който е имал шанса да готви в ресторант със звезда "Мишлен".

Четиримата номинирани получиха възможност да спечелят отново своите готварски куртки с предизвикателство, което беше представено от Дани Спартак – победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България. Ива и Венелин демонстрираха превъзходство с помощта на съотборниците си и успяха да върнат своите куртки.

Във втория епизод на Hell's Kitchen България, който NOVA ще излъчи тази вечер от 20:00 часа, предстои да стане ясно и кой ще бъде първият изгонен участник от петия сезон на кулинарния формат.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.