Посетителите на световния форум ще могат да се потопят в бъдещето

Как изкуственият интелект навлиза в ежедневието и ни въздейства все повече? Какви иновации и технологии ще видим на форума в София?

„2 000 човека от 50 държави кацнаха в София. През последните няколко седмици нямаше свободни полети от Лондон до София. Ще говорим за това как новата реалност се пречупва през парадигмата изкуствен интелект. Всички тези хора са тук, за да се научат как да се адаптират към света, който се случва в момента. Те ще чуят, че  до 6 години нашите мозъци ще бъдат свързани с Cloud и ще можем да прехвърляме информация. Ще разберат, че в следващите две десетилетия ще постигнем т.нар. сингулярност – моментът, в който машините ще станат по-умни от хората. Какво означават това и как ще се случи ще бъде една от основните теми днес. А това ще промени живота на всички хора по света. Тази промяна ще се случи по-бързо, отколкото всеки си мисли. Това правим и ние – помагаме на хората да се адаптират. Едновременно с това 20 до 30 трилиона кацнаха в София за т.нар. глобален инвестиционен форум. Тук са представители на най-големите инвестиционни компании в света. Една от тях само управлява 10 трилиона. Ние не чакаме държавата – ние сме държавата. Webit Foundation създава бъдеще вече 15 години. Не сме сами, имаме цялата бизнес еко система в България и ще продължим да се развиваме. А би било прекрасно и държавата да започне да работи с нас". Думите са на Пламен Русев, председател на Webit Foundation.

 

 

„Основните цели на форума е не просто хората да чуят какво ще се промени, а да се адаптират към тези промени. Да се научат как и с какво по най-бързия начин техният бизнес може да стане по-ефективен, по-оптимизиран и печеливш. Пожелавам поне една малка част от тези трилиони да останат тук в България. А това зависи от всички нас днес. От представителите на държавата, на общината на институциите – да покажем проекти, които си струват в България. За да може една малка част от тези възможности и дълбоки портфейли на инвеститорите да останат тук и да погледнат на България като на дестинация за инвестиции“, допълва съпругата на Пламен Русев Аниела Русева.

„Ако една компания управлява толкова много пари – да речем 100 милиарда, той трябва всеки работен ден трябва да инвестира 300 до 400 милиарда, за да може парите да „работят“, а не да стоят в един акаунт. Това означава, че за тези два дни, докато тези хора са тук, е важно държавата да има инвестиционни проекти“, допълва Пламен Русев.

Нова Броудкастинг Груп е стратегически партньор на Webit.

Редактор: Боряна Димитрова