Форумът за иновации отново събра в София учени, разработчици и бизнес лидери от над 50 държави

Те потърсиха заедно отговорите на въпроса дали изкуственият интелект е заплаха за човечеството или ще даде нови възможности за развитие.
Само след няколко години – изкуственият интелект ще преобрази коренно света около нас, смята изпълнителният директор на едно от водещите мобилни приложения – Viber. Според Офир Ейал, предизвикателствата ще са редица.

Изкуственият интелект е фокус на лятното издание на Webit 2023

„Ще видим много промени в следващите години, най-вече в сферата на нашата защита. Например – възможността да разберем дали говорим с човек или робот. Ще видим промяна в начина на работа на приложенията, те ще ни помагат, няма само да ни защитават. Ще успеем например да разберем дори настроението на човека, който говори с нас”, споделя Офир Ейал.

Възможно е с възхода на технологията да изчезнат професии. За милиони това означава, че ще трябва бързо да се адаптират към новата реалност.

„Със сигурност ще видим как изкуственият интелект отнема работни места, но и как ги създава. Вече виждаме този процес на промяна в сферите на дизайна, на създаването на различно съдържание. Но пък ще има възход на професиите, които се занимават с внедряване на технологии. Така че при всички положения ще видим много нови възможни професии, заедно с тези, които неминуемо ще изчезнат“, категоричен бе изпълнителният директор на Viber.

Нова Броудкастинг Груп е стратегически партньор на Webit.