Вижте разказа на режисьора за впечатляващия скок на актьора и за героите в седмия филм от поредицата

Всеки следващ филм от невероятно успешната поредица за супершпионина Итън Хънт „Мисията невъзможна“ се очаква с огромно нетърпение. Причината -  невероятното изпълнение на звездата  Том Круз, който винаги надскача себе си и се стреми да предложи на зрителите нещо невиждано до този момент.

Във всички филми актьорът сам изпълнява каскадите си, провокирайки законите на физиката и възрастовите ограничения. В „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“, актьорът изпълнява каскада, за която мечтае от дете. Според десетките треньори, инженери и участници във филма, скокът с мотор от висока скала, преминаващ в бейс джъмп е най-голямата и вероятно най-опасна каскада в историята на киното.

СНИМКИ ОТ ФИЛМА ВИЖТЕ ТУК 

Самият режисьор и сценарист на лентата Кристофър МакКуори споделя, че при създаването на каскадата е имало много неизвестни, които е нямало как да бъдат предвидени, особено когато Том Круз напуска рампата с мотоциклета си. МакКуори е убеден, че каскадите работят и са наистина убедителни, когато хората, които правят филма, мислят че са истински. Сцената е заснета в Норвегия и екипът посвещава месеци на изграждане на рампа на върха на планината. Много внимателно е начертан курса на спускане по рампата, но режисьорът признава, че въпреки доброто планиране винаги съществува риск от отклонение. Круз изпълнява успешно каскадата цели 6 пъти за един ден и печели уважението и овациите на екипа.

Том Круз предизвика еуфория сред феновете си в Рим (ВИДЕО)

Кристофър МакКуори влиза случайно в киното, след като работи няколко години като частен детектив, а след това и като полицай в управление в Ню Йорк. Съдбоносна се оказва поканата на приятеля му от детинство Брайън Сингър да работят заедно по сценарий на негов филм. Само 2 години по-късно МакКуори печели наградата „Оскар“ за сценария на „Обичайните заподозрени“, режисиран от Брайън Сингър. Срещата му с Том Круз на снимачната площадка на „Операция Валкирия“, последвани от „Джак Ричард“ и „На ръба на утрешния ден“, му отварят вратите за Холивуд.

 

Още докато работят заедно по научно-фантастичния екшън, Круз предлага на МакКуори да режисира „Мисията невъзможна: Престъпна нация“. Самият Кристофър пише сценария и режисира филма, който отбелязва рекорд за премиера в историята на франчайза и печели над 680 милиона долара бокс офис в световен мащаб. Успехът е последван от „Мисията невъзможна: Разпад“, а тази година режисьорът-сценарист  застава начело на екипа от професионалисти за „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“.

Том Круз с послание към феновете, скачайки от самолет (ВИДЕО)

Режисьорът прави значителни драматургични промени, като се фокусира върху екипа от агенти Итън (Том Круз), Бенджи (Саймън Пег), Илса (Ребека Фъргюсън) и Лутър (Винг Реймс). Продължаваме като зрители да се наслаждаваме със затаен дъх на приключенията и каскадите им, докато се опитват да спасяват света, но залозите са за успаха им са както глобални, така и силно лични. Итън Хънт е преследван от миналото и всички хора, които обича са изложени на риск. Героят е изправен пред дилема и поредната опасна и невъзможна мисия, от чийто успех или провал зависи представата за „добро и лошо“ за векове напред. Във филма антагонистът на Хънт е Габриел (Ейса Моралес), но какво ще го превърне в толкова голям негов противник?

Ограбиха Том Круз по време на снимките на "Мисията невъзможна 7"

„Габриел е герой от дълбокото минало на Итън. Той представлява нещо, което е най-голямата, най-непреодолимата заплаха, пред която Итън е изправен. Залозите между Габриел и Итън са едновременно глобални, но също и много лични. Те се познават от много години и в миналото им има събитие, което ги е превърнало и двамата в такива, каквито са”, разказва повече за отрицателния герой сценаристът и режисьор.

Историята замислена от Круз и МакКуори в „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“ се оказва толкова голяма, че се налага да се снимат две отделни части. Седмият филм от поредицата всъщност е първата част от обща история, която ще бъде доразказана в осмия.  Какви са уроците научени от „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ и „Мисията невъзможна: Разпад“ по отношение на динамиката на героите и историята, и до какви промени водят в новата лента, разяснява самият Кристофър МакКуори.

Холивудските хитове със специалното „участие” на американското правителство (ГАЛЕРИЯ)

„Не исках да пестим от екшъна, но реших да разширя взаимоотношенията на Итън и Илса. Исках да навляза по-дълбоко в характера на Итън и да разработя героите около него. Затова разширихме историята, но не се залъгвахме, че ще успеем да се поберем в 2 часа и 20 минути. Правилното решение бе да създадем голям, обширен и интересен филм, след което да го разделим наполовина. Така беше справедливо и се радвам, че имахме свободата да го направим. Обичам да казвам, че „Мисията невъзможна“ има собствен живот и дух, затова почувствахме как филмът разпери криле и полетя. Искахме да направим нещо голямо и мисля, че го постигнахме. Единственото правило, което следвахме, е да създадем два самостоятелни филма, тъй като не може да помолите публиката да си спомни каква е била историята в предишния филм. Това ще развали магията", посочва той. 

36 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Как се промениха актьорите от „Топ Гън” (ГАЛЕРИЯ)

И допълва: "Затова „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа“ има свой естествен край, но в същото време ви кара да желаете продължение на това приключение.  Фокусирахме се изцяло върху това да създадем едно потапящо изживяване за публиката, която да се наслади на своето емоционално пътуване. Нуждаехме се от приключенския дух, затова чрез лентата като зрители ще пътешествате от Абу Даби до Рим, през Венеция и Норвегия. Ще отидете на места, които никога не сте си представяли или не сте виждали по този начин. Някои от тях може би няма да съществуват още дълго време. Чрез историята и филма ще преживеете приключение и ще отидете до края на света. Истинско предизвикателство бе за мен като режисьор да направя този филм (в моя случай вече четири пъти). Трябваше да надградя визията и историята, но също така и да се придържам към оригиналното ДНК на поредицата. Мисля, че успях,“ категоричен е режисьорът.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.