Участикът разакзва за страстта си към кулинарията и коментира какво не му е достигнало, за да продължи напред в кулинарното риалити

Кирил Митов е кулинарен вундеркинд, който е само на 26 години, а от 11 от тях прекарва в ресторантския бизнес. Когато е на 22 години става шеф готвач и ръководи цяла кухня. Той е поредният отстранен участник от отбора на червените и пред репортер на „На кафе“ талантливият младеж разказва каква е причината да напусне кулинарната надпревара и разкрива своите фаворити. Кирил признава, че съжалява за това, че не получил втори шанс и е имал много още какво да покаже в Кухнята на Ада.

„Влязохме на късен етап и вече имаше оформени групички и коалиции между участниците, които вече от месец бяха там. Опитах се да се приобщя и да стана техен приятел, но това е игра за не малка награда. Мисля, че трябваше да бъда по-груб и остър с тях, а не да се опитвам да помагам. Трябваше да гледам повече себе си“, коментира какво не му достигна, за да продължи напред в предаването.

Отличникът на Hell’s Kitchen бе изключен от Кухнята на Ада

„Когато бяхме деца с малкия ми брат непрекъснато бяхме гладни и искахме да си сготвим нещо вкусно. Гледахме клипчета в интернет и така се появи страстта ми към готвенето. Бях на 14-15 години, когато поисках да си намеря работа в кухня. Успях и бях най-обикновен редови готвач. Обучаваха ме и ме учеха на прости български манджи и до ден днешен готвя всеки ден. Работил съм в Пловдив, София, Холандия. По времето на стажа ми там, ресторантът взе звезда Мишелен. Научих много неща и най-вече да организирам времето си в кухнята. Това много ми помогна на по-късен етап, когато стаха главен готвач. Работил съм в Калифорния в градчето Напа, близо до Сан Франциско близо година. Това е долината на виното и има много вкусна храна и много ресторанти и страхотни винарни. В Калифорния ако работиш в индустрията имаш правото да опиташ безплатно вина. С приятели се организирахме и посещавахме и опитвахме вина и храна“, разказва как се е запалил по кулинарията и от къде идва обявяването му за вундеркинд.

Кои са неговите фаворити?

„Стискам палци на Сарамандов, тъй като ми се стори най-отдаден на предаването и имаше много знания. Фен съм му!“

Повече информация можете да откриете в уебсайта на Hell’s Kitchen България, Facebook страницата, както и в официалните Instagram и TikTok профили на предаването.