Актьорът и спътницата му в живота Антоанета Бачурова разказват за „Гунди – легенда за любовта“, поредицата „Умно село“ и книгите - портрети на именити българи „Моите хора“

Професионалният тандем, от сценариста и журналист Антоанета Бачурова и актьора и режисьор Владимир Люцканов, е гост в студиото на „На кафе“. Артистите разговарят с Гала за предстоящата премиера в кината на филма „Гунди – легенда за любовта“, обичаната поредица „Умно село“ и за книгите - портрети на именити българи „Моите хора“.

Актьорът е на мнение, че премиерата на филма за легендарния български футболист Георги Аспарухов - Гунди е била на професионално ниво и надскача родните стандарти. Премиерата в зала „Арена София“ е била красиво направена, с мярка и вкус. На нея присъстваха над 8000 души и филмът се прожектира на екран от 30 м.

„Щастливи сме, че всеки според възможностите си е дал нещо, за да се получи такъв добър филм“, разказва за удоволствието да види усмивките на лицата на зрителите Влади Люцканов.

„Аз играя ролята на един лош генерал от Държавна сигурност. От поколението съм, което е израсло във времето, в което в българското кино имаше партийни секретари и шефове на милиция и затова във филма се водих от две неща – едното е да ми е интересно и да сменя божествената си и усмихната физиономия, а другото е когато имаме силен персонаж като Гунди, неговите противници трябва да са равностойни. Във филма трябва да има черно и бяло“, разкрива мотивите си да участва в лентата и да изгради ролята на антагониста Люцканов.

Владимир разказва, че преди 50 години, когато е бил десет годишен се е запознал с Гунди. Спомените му са за негова среща на стадион „Васил Левски“ след мач и за такава в Младежкия театър. Актьорът си спомня, че Гунди и съпругата му Лита са имали много приятели актьори и често са идвали на театрални постановки. По това време към големите спортисти е имало огромен пиетет и те са общували с градската бохема и интелектуалците на София.

Повече за 25-годищния юбилей на поредицата „Умно село“ и за книгите „Моите хора“, които събират необикновени портрети на именити българи, гледайте във видеото.

NOVA е медиен партньор на събитието.

Редактор: Райна Аврамова