„Вярваме, че когато инвестираме в децата днес, ние създаваме общество, в което всеки има място и възможност да успее утре.“

На 21 октомври 2024 г. фондация “За Нашите Деца” за 15-и път проведе най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите, в Sofia Event Center. Вечерта обедини на едно място близо 300 гости, представители на дипломатическите, културни и бизнес среди, както и местната и изпълнителната власт, около каузата на организацията в подкрепа на ранното детско развитие.

В името на детското щастие по време на Вечер на добродетелите „Криле и корени“ бяха събрани над 215 хиляди лева. Събитието даде възможност на гостите да се докоснат до съдбите на деца, променени с подкрепата на специалистите на фондацията, чрез разказ представен от актьора Дарин Ангелов.

Водещи на вечерта бяха актрисата Неда Спасова и актьорът Юлиан Петров, които накараха гостите да съпреживеят цялата вечер по специален начин.

"Историята на тези деца не свършва до тук. Тя ще бъде дописана от живота.", каза Юлиан Петров.

"Но от всички нас зависи тяхната приказка и приказките на още хиляди деца като тях - да имат щастлива развръзка. Да им дадем корени, за да растат и криле, за да летят", допълни Неда Спасова.

На сцената на „Криле и корени“ се качиха легендарният хор Мистерията на българските гласове, танцьори от Национално училище за танцово изкуство (НУТИ), група P.I.F, младият музикант Георги Добрев и артистите от музикално училище XS Artists.

Кулминацията на вечерта бе благотворителното наддаване с водещ Игор Марковски, по време на което гостите даряваха за каузата, наддавайки за ценни предмети и преживявания, предоставени от поддръжници на фондацията. Сред тях партия шах с Нургюл Салиманова, тениска на българската футболна легенда Христо Стоичков от 1994 г., подписана лента от олимпийската шампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн, книга със специално послание от Георги Господинов, творческо писане на приказки с Катя Антонова, вечеря с мастър шеф Мария Жекова и други.

„Заедно с вас показваме, че добротата има сила – сила, която преобразява живота на децата и техните семейства. И постигаме трансформации, които оставят траен отпечатък. За цял един живот. От 32 години фондация „За Нашите Деца“ е следва мисията си – да дадем шанс на всяко дете да расте с любов и грижа. Времето, което сме посветили на тази кауза, ни е научило на нещо много важно: промяната не винаги идва с големи стъпки, но всяка малка крачка напред носи със себе си нова надежда“, каза Мариана Тасева, изпълнителен директор на организацията и допълни:

„Фондация „За Нашите Деца“ вярва, че няма по-ценна инвестиция от тази в децата. Те са основата на едно по-добро утре, и всяко дете заслужава да расте с любов, подкрепа и грижа – от най-близките си, и от цялото общество. Затова не просто изразяваме тази вяра с думи – ние я доказваме ежедневно, борейки се с несправедливостите и трудностите, които животът поставя пред тях.“

100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“, които ще подкрепят над 3000 деца и семейства през 2025 г. 

Фондация „За Нашите Деца“ отправя благодарност към творческите добродеятели на събитието Димитър Коцев-Шошо, Иван Ангелов, Мирела Вавова и всички съмишленици, партньори и приятели, без които Вечер на добродетелите нямаше да бъде възможна. 

NOVA е медиен партньор на събитието.

Редактор: Боряна Димитрова