Гледайте новия епизод на предаването тази вечер от 20.00 ч. по NOVA
В петък край на кулинарната седмица в „Черешката на тортата“ ще сложи писателката Виктория Бешлийска, която ще тръгне по дирите на най-вкусните кулинарни изкушения и историите зад тях. Домакинята, за която правенето на хляб и писането на книга много си приличат, ще ни разкрие как се пише кулинарен бестселър. Тя ще допусне гостите и зрителите на NOVA до дома и семейството си, и ще разкрие дълбоката си връзка с книгите. Как успява да отпусне въображението си и в каква обстановка твори авторката на „Глина“, „Сърце“ и най-новата и творба „Нишка“, зрителите ще видят в епизода на „Черешката на тортата“ тази вечер.
Поезия, калории и огън в кухнята от Румяна Борисова в „Черешката на тортата“
Майсторката на перото изготвя традиционно българско меню, стъпило на любими семейни рецепти. Като предястие писателката приготвя маринован патладжан, разядка с праз лук и омесена от нея погача. Героят на вечерта е един гювеч, който като истински колоритен образ, ще разкрие тайните си по-късно. Негов антагонист е една напитка с името „Тутили-мандили“, която идва от Плевенския край. Вегетарианците ще могат да опитат пълнени чушки с булгур, а за десерт – печени дюли с орехи и плодове.
Ексцентрично меню с купища ядки от Мила Роберт в „Черешката на тортата“
Ще разказва ли интересни истории докато приготвя храната домакинята и ще има ли помощник в кухнята? Как се приготвя традиционната българска напитка, с какъв обичай се консумира и как се пише роман? Какви изненади е подготвила за компанията и какви оценки ще получи в края на вечерта? Кой ще грабне плакета тази седмица, гледайте в новия епизод на „Черешката на тортата“ от 20.00 ч. по NOVA.
Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.
Редактор: Райна Аврамова