Основното внимание бе насочено към реванша между Барселона и Арсенал...

Вече са ясни първите два четвъртфиналиста в Шампионската лига.

Очаквано, основното внимание бе насочено към реванша между Барселона и Арсенал.

Каталунците спечелиха с 3:1 на своя "Ноу Камп" и с общ резултат 4:3 се класираха за следващата фаза.

Макар и да доминира от самото начало Барселона успя да открие резултата едва в продължението на първото полувреме.

Изключително взаимодействие между Иниеста и Меси позволи на аржентинеца за пореден път да демонстрира своята фантазия. В началото на втората част Серхио Бускетс си отбеляза автогол, за да възстанови надеждите на гостите.

Те обаче останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на включения изненадващо в титулярния състав Робин ван Перси.

"Това е някаква шега. Няма как да чуя съдийския сигнал, след като 95 хиляди души подскачат и крещят около мен", оправда се холандецът.

"Наистина изгонването бе пресилено, но ние бяхме фантастични през цялото време", обясни Гуардиола.

Неговите футболисти се възползваха от численото си предимство и само за две минути отбелязаха нови два гола чрез Шави и отново Меси, за да се класират за следващия кръг. 

Там е и тимът на Шахтьор Донецк. Украинците отново вкараха 3 гола на Рома, и с общ резултат 6:2 продължават на четвъртфиналите.

"Очаквах подобен резултат", самоуверено коментира треньора на победителите Мирча Луческу. Хюбшман откри в 18-ата минута, но ключовият момент бе в 28-ата, когато Бориело изпусна дузпа за римляните.

"Следващата дузпа ще я бия аз", иронично заяви новия треньор на италианците Винченцо Монтела. И малките шансове за неговия отбор изчезнаха в края на първото полувреме, когато Мексес получи червен картон. Вилиан и Едуардо се разписаха до края на мача, за да осигурят първо участие на четвъртфиналите за Шахтьор.