Увеличенито според трите фирми, обслужващи с временни договори градските линии, трябва да бъде с 30%, така билетчето ще струва 80 ст., вместо 50 ст...

Велико Търново е поредният град, в който автобусните превозвачи поискаха по-висока цена на билетчетата. Увеличенито според трите фирми, обслужващи с временни договори градските линии, трябва да бъде с 30 %. Ако местната община приеме икономическите им обосновки, цената на билетчетата ще скочи на осемдесет стотинки.

Градския транспорт във Велико Търново в момента може е би най-евтиният в страната.

Според превозвачите увеличението от 80 стотинки е занижено, тъй като гумите, маслата, смазочни материали и всички резервни части са поскъпнали.

Дори и да бъде увеличена цената на билетчето, според превозвачите, тя пак си остава една от най ниските, не така обаче смятат пътниците.

Дали и кога ще се случи увеличението превозвачите все още не знаят. От няколко дни търпеливо чакат решението на общината.

Пред камерата на "Нова телевизия" превозвачите заявиха, че стачки и бойкоти няма да бъдат предприемани. Те допълниха, че може да оставят гражданите на Велико Търново без превоз, само ако попаднат в ситуация да нямат средства, за да заредят с гориво.

От община Велико Търново обясниха, че според договора на превозвачите, при скок в цените на горивото може да се повиши и цената на билетчетата. Тепърва обаче ще се изчислява с колко процента трябва да е увеличението.