Група от Варна остави 4 села без телефон, отрязали 900 метра кабел...

Как и къде могат да се изкарат близо 4000 лева за една нощ?
Мястото е тихо и скрито и се намира на 25 километра от Шумен.


За сметка на това работата не е чак толкова спокойна, защото е незаконна, а щетите, които нанася, са както материални, така и социални.


Нощният труд на "Великолепната седморка" от Варна бе заплатен с арест след кражба на 900 метра телефонен кабел.


Пътят между шуменските села Костена река и Кладенец за пореден път става притегателно място за крадци на телефонен кабел. Набезите само за последния месец са няколко. Групата действала организирано, като предварително разкопавала местата, от където тегли кабела.


Лошото време и проливния нощен дъжд по никакъв начин не стреснали апашите. Напротив - цяла нощ усърдно работили с арсенал от инструменти и така оставили 4 села без телефон.


В ранните часове е подаден сигнал за телефонна авария. Две от селата били обградени. Униформените спрели лек автомобил, в който пътували трима души, а колата била претъпкана до горе с нарязани многожилни телефонни кабели. Кабелите са връзката към света на селата Друмево, Кладенец, Овчарово и Костена река.


Заради повредените комуникации много от хората се принудиха да пътуват до града, за да си свършат работата.

По предварителна информация нанесените щети са за над 30 000 лева. От откраднатия кабел апашите са щели да получат около 4000 лева. Изяснява се дали са работили за себе си или са били наети да работят за някой. Задържани са седем лица, някой криминално проявени.